Sok tojásból mit? (beszélgetős fórum)
Csinálj sárga túrót.
10 db tojáshoz 1 l tejet, 10 evőkanál cukrot számolunk. A tojásokat egy fazékba ütjük (teflon vagy nem leragadósba), jól összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, 1/2-1 tasak vaníliás cukrot, ízlés szerint pici fahéjat(elhagyható). Lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a leve tiszta nem lesz és a tojásos massza túrós állagú nem lesz. Tűzről levéve egy vászonkendőbe kötjük, és kb. 1 órát hagyjuk kicsepegni. Ha kihűlt, kibontjuk a kendőt, és ha mindent jól csináltunk, egy szép sárga gombócot kapunk.
Tojásfasírt :)
Megsütöd a tojásokat rántottának..majd tovább ugyanúgy mintha darált husiból készülne csak itt most a rántotta helyettesíti a húst ! Kenyér helyett a tojásosnál én zsemlemorzsát teszek hozzá , a fűszerezés ugyanaz ! Gyors és finom :)
én a minap cisnáltam tojássalátát:
1 konzerv kukorica
2 csomag virsli 10db)
12 db tojás
1 fej hagyma
1 nagy tejföl v kefír
majonéz
só
bors
kis citromlé
Már tettem fel főni a tojáskrémhez, az vacsira jól össze érik. Meg csinálok tojásos tésztát(nagyon megkívántam...) :)
És ha még a gyerkőc engedi(ki tudja meddig szunyózik) az intelligens krémest is kipróbálom.
Nem is tudtam, h ennyi fini tojásos kaja van. :) Én leragadtam a tojásos nokedlinél, meg a madártejnél. :D
Jajjj... annyi jó ételt írtatok, nem is tudom mi legyen.
Viszont a tojásos tésztát, és a sárgatúrót nem ismerem, de ahogy utána olvastam elég jól hangzik mindkettő. :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam :
- Egy 35X40 cm-es tepsihez hány tojásból süssem a piskótát hogy ne legyen nagyon vastag , csak olyan 3 cm körüli?
- Hány tojásból és mennyi liszttel kell csinálni a jó galuskát?
- Hogy lesz a tojásból csirke?