Egy 35X40 cm-es tepsihez hány tojásból süssem a piskótát hogy ne legyen nagyon vastag , csak olyan 3 cm körüli? (tudásbázis)
Ja, a hőfok: még mielőbb bármit is csinálnál, kapcsold be a sütőt, hogy mire összekutyulod a piskótát, egy igazán forró sütőd legyen. Amikor bedugod a tepsit, vedd vissza a hőfokot kb. közepesre.
Ekkor nézd meg az órádat! és minimum 20 percig még az ajtót se nyisd ki!
Majd akkor benyúlsz, az ujjaid hegyével elkezdel a tetején zongorázni, és ha olyan zizegő hangot ad, mint a száraz falevél, vagy a papír zörgése, akkor kész!
6 tojás, és akkor tökéletes anyagod lesz a piskóta tekercshez.
Ha valóban tekercset akarsz, amikor megsült, rögtön szalvétára borítsd, és még melegen óvatosan a szalvétával együtt tekerd fel, várd meg míg kihűl.
A piskóta alaprecept, amit nem lehet elrontani: ahány tojás, annyi púpozott ek. liszt, és eggyel kevesebb csapott ek. cukor.
Sárgáját, fehérjét külön választani, minél keményebb habot versz, annál könnyebb, lazább piskótád lesz.
Szerintem az lenne a legjobb ha készen előtted lenne.
Így nem lesz soha tapasztalatod. A legtöbb videóban pontos grammokat,tepsi méretet írnak.
Ezt milyen jó feladat lenne fizikaórán 😂
Receptet sajnos nem tudok adni, semmit nem csinálok, amiben liszt van.
De a mindmegette.hu-n, a sobors.hu-n viszonylag sokat találsz.
További ajánlott fórumok:
- Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós)
- Hogyan kell piskótatésztát csinálni?
- Sok tojásból mit?
- Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam :
- Segítsetek!Mivel töltsem meg a piskótatekercset a baracklekváron kívül?
- Cukrászok, vagy hozzáértők!! Hogyan készítik a sütizőkben azt a könnyű piskótát, ami szinte minden sütiben van?