Hány tojásból és mennyi liszttel kell csinálni a jó galuskát? (tudásbázis)
9. ogree
2009. okt. 18. 15:45
köszi mindenkinek!
bár sikerült egy kicsit elrontanom megint!:( szerintem túl sok vizet raktam bele és nagyon lágy lett,ez sose tudom hogy mennyi vízzel lesz tökéletes,ha túl kevés akkor kemény lesz,ha meg sok akkor meg "összefolyós! :( ez van...legközelebb remélem jobban sikerül.
8. kovacserika2
2009. okt. 18. 13:10
Én mindig teszek bele egy kevés búzadarát ( grízt ) is. Fél kg lisztnél egy csapott evökanállal. Ha pl. kevés lenne otthon a tojás, akkor is grízzel lehet kicsit pótolni.
7. szimba
2009. okt. 18. 13:00
40 dkg liszt, 2 tojás + só + víz
6. Tikka
2009. okt. 18. 12:55
Ennek nem fogod a tuti receptjét megkapni senkitől,mert szerintem mindenki másképp csinálja.Azért hozzávetőlegesen a fél kg liszthez kb.2 tojást tegyél,meg egy teáskanál sót,meg annyi vizet,hogy közepesen lágy legyen.Épp csak jól keverd össze egyneműre és már szaggathatod is a forrásban lévő sós vízbe.Azt olvastam,hogy ha túlzottan összedolgozod,meg utána még állni is hagyod,akkor nyúlós,kemény lesz a galuskád.Én valahogy így csinálom,de lehet,hogy kapsz még vagy 5-6 más tanácsot,ami valószínűleg szintén jó.A lényeg,hogy nagyon nem lehet elrontani...ha ilyen anyagokat teszel bele,mindenképpen ehető lesz,egy v.kettő,v.akár 3 tojással is. :)
5. ogree (válaszként erre: 4. - Vereskati)
2009. okt. 18. 12:45
megnéztem,de ez a tojásos galuska,nem? vagy az tök mindegy?
3. ogree
2009. okt. 18. 12:40
hát kb.fél kiló liszthez?
2. 9c8432d068
2009. okt. 18. 12:38
Az az elkészítendő galuska mennyiségétől függ...
1. ogree
2009. okt. 18. 12:36
Hány tojásból és mennyi liszttel kell csinálni a jó galuskát?
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Ki miket szokott csinálni az ágyban?
- Aranygaluskát szeretnék csinálni, de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs, szerintetek jó hozzá az is?