SMA szűrés (beszélgetés)
Értem, igazad van. Csak elgondolkoztam, hogy legalább az jó lenne, ha az ember tudná, hordozó-e.
Nekem a Down vizsgálatokat nagyon erôltették, pedig a korom még nem indokolta volna, de más betegségrôl szó sem esett.
Szia!
Nagyon sajnálom a kislányod...
Nem gondolom, hogy nálunk baj van, csak szerettem volna megbizonyosodni, hogy nem vagyok hordozó.
Közben pedig nem értem, erre a betegségre miért nem szűrnek a terhesség előtt/alatt.
Én is itt vagyok! Szívesen segítek! Az én kislányom is sma-s volt! :(
Miből gondolod, h nálatok baj van?
Megnézem.
Tényleg nem a tüneteket keresem Annán, inkább megnyugodnék, hogy a következô típusok sem fogják érinteni.
ő a Belga központ vezetője. Nyugodtan írj neki, segíteni fog. Az SMA csapat nagyon összetart.... :)
SMA I tünetei
• izomgyengeség és gyenge izomtónus
• gyenge fejtartás
• erőtlen sírás és köhögés
• a lábak általában gyengébbek, mint a karok
• nyelési és etetési problémák
• fokozott érzékenység a légúti fertőzések és azok komplikációi iránt
• fejlődési mérföldköveket, mint pl. fej felemelése, felülés – nem érik el.
Tud, sajnos egyre gyakrabban cumisüvegbôl.
Sokat sír evés közben, szerintem az emésztése miatt, de ezen kívül szerintem rendesen eszik.
Az egy hónappal ezelôtti vizsgálaton tartotta a dokinéninek, most nem nézték.
De sokat van hason, és csak fordítja jobbra-balra, nem emeli meg. Viszont ha a vállunkon van, akkor tartja felfelé.
4 féle SMA van ( illetve ha az SMA 0-t ideszamolom, akkor 5 ).
Az 1-es elméletben fél éves kor előtt jelentkezik. Ha egyatalan nem tudja tartani a fejét, akkor meglehet a gyanú ra.
További ajánlott fórumok:
- Segítség, P2 a szűrés eredményem, candida gyanús vagyok...
- Hol végeznek H1N1 szűrést?
- Hogyan élted túl életed első pár nőgyógyászati szűrését? Tapasztalatok?
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- A Down-kór terhesség alatti szűrése
- Vastagbélrák szűrésre hova kell menni, hol foglalkoznak vele?