Shea vaj: mi a különbség a tömbös és a tégelyes kiszerelés között? (tudásbázis kérdés)
:)
Köszi, kedves vagy! Kérlek küld el, hogy honnan. Én is sokat molyolok utánuk, de minél többet keresgélek, annál több kérdés merül fel bennem. Még nagyon sok tanulni valóm van a témában :)
Ahogy írták előttem, visszakeményedik ha nem adsz hozzá olajat.
Én mandulaolajat szoktam hozzáadni, vagy sárgabarackmag-olajat, pár méhviasz pasztillát és b5 provitamint.
Ha vizes cuccot nem teszel hozzá, akkor nem kell tartósítószer, és így krém lesz, ahogy kiveszed a tégelyből, szuperül lehet kenni :)
Ha gondolod szívesen elküldöm privátban, hogy honnan szoktam recepteket lesni :)
Én külföldön élek, itt 14 euróba kerül egy kg finomítatlan, bio shea vaj. Az kb. 4200 Ft.
A többiek elmondták már előttem a lényeget. Habosítani, olajjal, illóolajokkal lehet kikavarni. Én mindenhogy szeretem. Tetőtől-talpig. Borotválkozáshoz is kiváló borotvazselé vagy hab helyett.
Nagyon jó a kókuszolaj a sheavajhoz. Lágy krémet kapsz, könnyebben felszívódót, mintha csak sheát használnál.
A kókuszolaj a hajat is kitünően ápolja, hajmosás előtt amennyi időd van - egy-két óra, vagy csak fél/negyed óra -, érdemes kevés kókuszolajjal a fejbőrt/hajat bemasszírozni, folpackkal betekerni, majd még egy meleg törölközővel is, hogy melegen tartsd, aztán hajat mosni méregmentes samponnal. Hidd el, megéri!
Habosítani botmixerrel tudod, ha előtte meleg helyen tartod a sheát. Viszont, ha nem keversz hozzá valamilyen olajat/olajokat, akkor vissza fog keményedni (tapasztalat).
A jojoba, az argán, avokádó, kókusz, szőlőmag olaj stb. mind keverhető hozzá, de virágvíz is, de ha vizet is teszel bele, akkor már kell emulgeálni, mert a vaj/olaj a víztől szétválik emulgeálás nélkül.
Érdemes próbálkozni, mert a shea magában nehezen kenhető és sokáig "zsíros" tapintású marad a bőr.
:) Köszönöm!!! És olcsóbb is :)
Köszi mindenkinek a segítséget!
Én a cosmiotól (-ból :)) vettem, szerintem nem volt drága és kiváló minőség!
A manna cuccoknál a csomagolást fizeted ki (tapasztalatom szerint).
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?