Sertéskaraj pármai módra recept
A Sertéskaraj pármai módra hozzávalói:6 szelet sertéskaraj
só
őrölt bors
olaj a sütéshez
20 dkg rizs
6 db kisebb tojás
20 dkg reszelt sajt
citromkarika
petrezselyemzöld
A Sertéskaraj pármai módra elkészítési módja:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben étolajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát átsütjük, papírtörlőre szedjük. 2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd 1 evőkanál olajjal összekeverjük. 3. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket beletesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, 1-1 db tojást ütünk bele, a tojást egy kicsit meghintjük sóval. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája folyékony marad (kb. 15-20 perc). 4. A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas. Előtte való nap is elkészíthetjük, és már csak a sütőbe kell tolni, és kész a finom ebéd.
Sertéslapockából, tarjából is kiváló!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 25. 12:38
A sertéskaraj pármai módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.