Serpenyős tortám recept
A Serpenyős tortám hozzávalói:Tésztához
48dkg liszt
20dkg cukor
3 egész tojás
5dkg vaj
fél evőkanál szódabikarbóna
evőkanál citromlé
Töltelékhez
Egy liter tej
7dkg liszt
15dkg cukor
3 egész tojás
5dkg vaj
vaniliáscukor
A Serpenyős tortám elkészítési módja:
A lisztre rászórjuk a cukrot,felütjuk a tojásokat, kicsit felverjük, a citromlébe felfutattjuk a szódabikarbónát,majd ezeket a vizes hozzávalókat is hozzáadjuk a lisztes cukorhoz majd a vajat. Összedolgozzuk, 20 perc pihenés után deszkára borítjuk, hét felé osztjuk. Kerekre nyújtjuk, kb 22cm es palacsintasütöbe helyezzük óvatosan, egyenként megsütjük mindkét oldalát. Töltelék A tojásokat összkeverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a lisztet.A tejet feltesszük főni és ha jó langyos, állandóan kevergetve krémet főzünk.Később hozzáadjuk a vajat. Egy kevésbé szép lapot összemorzsolunk,a többi lapot megtöltjük,egymásra helyezzük, a tetejét és az oldalát megszórjuk az összemorzsolt lappal.
Azért serpenyös mert régen nyáron sok idő volt felfűteni a sütőt, megoldották palacsintasütőben. 4órát pihent nekem, és szeletelhető volt.
Egy óra alatt kész, el is mosogattam.
Kép az adatlapomon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bozsu55, 2019. okt. 19. 17:50
A serpenyős tortám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.