Serpenyős káposzta I. recept

1 db fejeskáposzta
2 evőkanál cukor
5-6 evőkanál almaecet
petrezselyemzöld
só
bors
olaj
A Serpenyős káposzta I. elkészítési módja:
A káposztából kb. ujjnyi cikkeket vágok. Serpenyőben kevés olajat forrósítok és a szeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöm, közben sóval, borssal meghintem. Ezután megszórom a cukorral, s amikor elolvadt és kissé megpirult - ráöntöm az almaecetet és 1,5 dl vizet. Fedő alatt 10-15 percig párolom, majd fedő nélkül hagyom besűrűsödni alatta a mártást. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 8. 22:22
A serpenyős káposzta i. elkészítési módja és hozzávalói.