Baracklepény recept

15 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás
1 sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
vagy 1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt
sárga-, vagy őszibarack
kevés zsemlemorzsa
tepsi kikenéséhez zsiradék + liszt
sütemény megszórásához vaníliás porcukor
A Baracklepény elkészítési módja:
A margarint habosra keverem a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadom a sütőport is és a vaníliás cukrot vagy citromhéjat, majd a lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a masszát, a tetejére vékony rétegben zsemlemorzsát hintek. Félbevágott, kimagozott sárga- vagy őszibarackkal befedem, megszórom vaníliás porcukorral. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, a tepsiben hagyom kihűlni. Kockákra darabolom.
Befőttből is el lehet készíteni,akkor nem kell utólag cukrozni a gyümölcsöt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 6. 17:14
A baracklepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.