Segítsetek templomot és papot választani keresztelőre (beszélgetés)
Köszönöm a segítségeket!
Pár kérdésre válasz:
A 9. hónapban esküdtünk meg, mert sajnos egészségügyi okok miatt a terhességemet majdnem végig kórházban töltöttem! Az egyházi esküvőnk 1-2 év múlva tervbe van véve!
Ahol mi lakunk, nem szipmatizálok a plébániával, elég érdekes dolgaik vannak, a férjem emiatt is szakadt ki tőlük...
A másik amit megkérdeztem ott 30.000 ft szerettek volna kérni egyházi adó név alatt, és 4 alkalmas "okatatást" a keresztszülőknek(mivel a keresztapa jelenleg Londonban él ez megoldhatatlan lenne)
Ezért kértem segítséget hogy ajánljatok olyan templomot ahol rugalmasak, nem kell a fél fizetésemet otthagyni, és egy fél évet előtte esdekelni!
Szeretném ha a kislányom Isten gyermeke lenne, de sok dolgot kell megszervezni előtte!
1. Az a plébános illetékes a keresztelésre, ahol éltek.
2. A gyermek akkor is megkeresztelhetô, akiknek a szülei nem kötöttek egyházi házasságot. De kérdés lesz, hogy miért nem?
3. A keresztszülôség feltételei: legyen megkeresztelve, volt elsôáldozó és bérmálkozó.
Amennyiben házas, legyen egyházi kötése is.
A keresztelésért pénzt nem kérhetnek, adományt viszont szoktak adni (nem keverendô össze a stóladíj az esküvôvel és a temetéssel).
4. A keresztszülônek ki kell majd kérnie a keresztlevelét...
5. Àltalában havonta szoktak keresztelni több gyermeket egyszerre.
6. Amikor bementek kérni a szentség kiszolgáltatását, egy idôpontot szoktak megadni, amikor a szülôk, keresztszülô is jelen van. Lényegében egy barátságos, jóhangulatú elbeszélgetés szokott lenni.
Konkrét papot csak privátban, ha kéred...
Kislányom fél éves, és elérkezettnek láttuk az időt hogy megkereszteljük!
Fontos hogy elmondjam az alábbiakat:
Budapestiek vagyunk
Házasok, de csak a tanácson esküdtünk
Én, a férjem, a keresztanyuka és a keresztapuka is mint katolikusak vagyunk, mindannyian meg vagyunk keresztelve(a férjem elsőáldozó volt és bérmálkodott is)
A kérdésem az az lenne, hogy ismertek e olyan templomot ahol a pap rugalmas olyan téren hogy mi nem vagyunk az egyház által összeadva, és nem kell hónapokkal előbb bejelentkezni az eseményre!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mit választanál: a pénzt vagy a szerelmet?
- Jó pasik mikor választanak csúnya nőket?
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Tudnátok ajánlani olyan "laza" katolikus papot Pest megyében, aki hamar és különösebb vizsga, stb. nélkül keresztelne felnőttet?
- Szombathely és környékén keresnék keresztelőhöz nem túl szigorú papot.Ha tudsz ilyet, írd meg légyszi:Köszi
- Tudnátok nekem ajánlani olyan budapesti, vagy Budapest környéki református papot, aki rugalmas keresztelő terén?