Segítsetek! Óvónéninek búcsúajándék! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Én is óvónő vagyok, egy kamasz fiú- már régen volt ovis!- anyukája.
Véleményem a témában: szülőként úgy éreztem, hogy a több éves törődést, szeretetet amit a gyermekem kapott,valahogyan "viszonoznom" KELL! a pedagógusok felé- én a saját bőrömön tudom, hogy mit élünk meg az évek alatt együtt a "gyerekeinkkel"!!
Óvónőként pedig: soha nem várom el egy szülőtől sem, hogy bármiféle- főleg nem anyagi!-áldozatot hozzon. De: jól esik az apró kedvesség, virág és a köszönet!
A 20 év alatt kaptam néhány szép emléket már, és talán mindről tudom, hogy kiktől kaptam, kik jártak abba a csoportba, stb.
Olyan is volt, amikor 3 igen hátrányos helyzetű kisgyermek búcsúzott...a szüleik nagyon kínosan érezték magukat, hogy nem tudtak ajándékot venni! "KÖSZÖNÖM"-öt és 1 szál virágot kaptam.
A több tízezres ajándékot nagyon helytelennek tartom!!
Sziasztok!
Ez rengeteg pénz, akkor ott szerintem elvárják az óvónők, amit én nem helyeslek. A mi óvodánkba is szednek össze a szülők a ballagásra, de egy kis jelképes ajándék és virág.Sőt az idén szülői értekezleten hangsúlyoztuk, hogy ebbe a nehéz helyzetbe egyáltalán ne költekezzenek. Eddig nálunk is divat volt, hogy még tablót is csináltk, ami igen sokba került, de már két éve nem engedjük, hanem mi készítünk szép tablót, mivel szeretik látni a visszajáró szülők, meg mi is.
Szedünk fejenként 3000 ft-ot.Ha mindenki beadja 87000 ft fog össze jönni.Van a két óvónéni ők kapnák fejenként a kb 28000- 30000 ft-os képet.A vezető óvónő és a dada között pedig elosztjuk a maradékot.
Az egyik szmks anyukának van valami festő ismerőse(náluk festette a gyereszoba falát)innen jött az ötlet.
A kép mennyibe fog kerülni?
Úgy szokták, hogy költségek/gyerek.
Nálunk soha nem volt olyan hogy mindenki befizette volna.
Amikor az ált. suliba ballagáskor én intéztem az ajándékot nagyon ráfizettem, hiába hívogattam a nemfizetős szülőket azzal csak azt értem el, hogy jó magas lett a tel.számlám is.
Ez nagyon jó!!!
Milyen az a megszólalós csokor?
ez igaz
de mivel itt kér tanácsot abból úgy gondolom nem ismeri az ovónőt, tehát nem tudhatja hogy örülne vagy rosszul esne-e neki az utalvány
További ajánlott fórumok:
- 50000ft ballagási ajándék az ovónéninek nem sok egy kicsit? Mi a véleményetek?
- Óvónéni végleg elmegy az oviból. Milyen búcsúajándékot adnál neki?
- Anyák napja az oviban és a suliban. Miért visznek egyes szülők virágot az óvónéninek, illetve a tanárnéninek?
- Szülők és a gyerekek nevében kellene egy búcsúszöveg az óvónéninek, vajon hol találok ilyet?
- Mit vegyünk az Ovónéninek búcsúzóul?
- Bölcsis dadusnéninek milyen búcsúajándékot vegyünk?