Segítsetek férges a cicám:( (beszélgetés)
Állatorvos....
Anyámnak 4 macskája van, láttam hogy kell nekik beadni, nem egy egyszerű dolog.
Ráadásul állatorvos adta be nekik csipesszel, úgy hogy én fogtam a macskákat sorban, ő adta , de borzasztó miket művelnek, főleg a perzsa, na attól még én is féltem, hogy megharap!
Min. 2 emberes!!!
Igen, ez így van!
Nagy gyökér, aki ilyenek írogat....de látszik, milyen az értelmi szintje a helyesírásáról!
Na nálunk ez nem vált be...
Harcolt nagyon :D, hát nem kínoztam.
Csak tippeltem, hogy férges a cicánk, mivel ő kinti macsek, elég nehéz ellenőrizni, valóban az volt-e, hát gondoltam egy kis fokhagyma nem árt meg neki, de nem nyeli le, inkább megfullad XD
Viszont a májkrémet imádja, abból gyúrtam neki kis golyókat, s abba apróra vágott fokhagymát. Azt hittem azt majd kiköpdösi, de nem! Ugyancsak élvezettel ropogtatta :)
Humánus megoldás, ha nincs nagy baj, de ha nem segít rövid úton akkor állatorvos mindenképp szerintem.
van egy nagyon jó paszta, édes, imádják a macskák....én mindig abba rejtem el a féregtelenítőt...
így megoldottam a harcolást a cicókkal és mivel ritkán kapják, remegnek érte.....;)
akit érdekel esetleg hogy mi az, privibe elküldöm szívesen...
ha féregtelenítve lesz, semmi gond nem lesz vele.
azonban ügyelni kell a rendszeres féregtelenítésre. kutyáknál, macskáknál egyaránt.
sokan nem tudják ezt.
Rárakod a nyelváre hátra ,és a torkát fentről lefelé masszírozod/száját összecsukva tartod/ha nyel egyet akkor lent van a tabletta:)/
Ne sajnáld a kiskedvenced hanem segíts neki.
De ha a bélsárban nincs ,a hányásban pedig van féreg az szerintem is állatorvos......
kutyának úgy kell, hogy kinyitod a száját, és a nyelvére teszed a gyógyszert, jó hátra, majd befogod a pofiját, kicsit fölfele tartva, és a nyakát megsimítod, hogy nyelést válts ki. gondolom, cicánál is beválik.
a féregirtást muszáj elvégezni, tehát valahogy be kell adni neki.
tejbe ne tedd, mert az semlegesiti a hatását.
van millió fajta szószos cicakonzerv, abba simán bele tudod neki tenni ugy, hogy észre sem veszi.
Ma délután arra jöttem haza, hogy a kicsi cicám hányt.
Elkezdtem feltakarítani, amikor észrevettem egy kocsi kb. 2 cm-es férget a hányásában.
Kérdésem az lenne, ha egy cica férget hány és a kakijában nincs arra utaló nyom, hogy férges lenne, jó az étvágya (bár nem kövér), rengeteget mozog szinte megállás nélkül, de aludni is szeret (mindig egy kicsikét). Ettől még ugye nem lesz baja.
Vettem neki féreghajtó tablettákat, de nem nagyon tudom beadni neki nemszeretem kínozni a kicsi kedvencem.
Ezt esetleg valami trükkel nem lehet-e beadni neki?
Köszönöm a segítségeteket
További ajánlott fórumok:
- SOS, kérlek segítsetek, hol keressem a cicám?
- Hogyan tudnám megnevelni a cicámat? Egyáltalán meg lehet őket? Kérlek segítsetek! :(
- Lehet férges a gyerek ha 2 éves és egy 9 hetes kutya belenyalt a szájába?
- 25 hetes vagyok, ma vettem észre, hogy férges a kutyám. Járt már valaki így?
- Kutyáknál férgesség okozhat hányást?
- Helló! Egy ismerősöm fia férges lett a homokozóban, ezért az egész család féreghajtót kap. Mi is elkaphatjuk tőlük ha átmegyünk?