Lehet férges a gyerek ha 2 éves és egy 9 hetes kutya belenyalt a szájába? (tudásbázis)
a mi gyerekeink nem szeretik a kutyákat mi védelmi célra vettük őket,persze,én imádom őket...az én gyerkőceim anti kutyások...a macskát sajna kivédeni nem tudom,max ha a kutya elfogyassza,útálom a szomszéd nyanya vagy 190 macskát tart és ide jönnek az ablakom alá éjjel balhézni b...ni..na ilyenkor ketrec nyit macska meg vagy elsiet vagy nem....
nem tudom fórumindító milyen házban laktok,pl ha homokozód van mindenképp úgy oldd meg hogy letakarható legyen,mert a macska odapiszkít,...és nem csak a saját a fél falué ha nem takarod le,a kislányom csoporttársa félig megkopaszodott a macskagomba áltak okozott nyavajáktól.a kutya meg lehetőleg ne smárolja már le a gyereket...ne engedd hozzá közel.főleg amikor féreghajtás ideje van!
nos kedves fórumnyitó ha féreg formában nem is de parazitaformában testet ölt bennünk alien....
ha ezek a tünetek fenn álnak akkor menyj dokihoz.
engem nem zavarnak a férgek:-)))
ami a kutyánkból kijön azt is én szoktam kicsinálni:-PPPP
Ja, jó :-DDD.
Hivatalosan allergiás se vagyok, de én elneveztem egy tünetegyüttest egy órás allergiának. Hetente/kéthetente teljes allergiás tünetegyüttes borít el (folyamatos orrfolyás, tüsszögés, patakzik a könnyem), de szigorúan csak egy órán keresztül. Akkor lehet hogy ettől magasabb az az eso.
Köszi
Ne idegesíts!!! Nekem évek óta magasabb az eosinophil, de még senki se mondta, hogy férges lennék. Ez nem lenne az alap az orvosoknál???!!!
Ez nem támadás, ez kétségbeesés :-((((.
Most hívjam föl a dokit, hogy hééé, nem lehet hogy férgek rohangálnak bennem??? Mondjuk az étvágyam jó, soványnak se mondanám magam, sőt, éjjel úgy alszok, mint a bunda...
minden emberben van féreg..kinek ilyen kinek olyan...de minden emberben van!
a kicsiknek elég ha koszos kézzel a szájukba nyúlnak.nem kell különösebb tárgy,étel sem.
Arról tud valaki valamit,hogy a fonalférget mitől kapják el?Több helyről hallottam,hogy étellel,is ha nyers tésztát eszik a gyerek amiben liszt is van,akkor férges lesz.Ez igaz?
Szerencsére még minkert kikerültek a férgek,de nekem is ez a rémálmom..
Egy tapasztalat ezzel kapcsolatban!!Az öcsém 3 éves volt,észre vettük,hogy nem nagyon eszik,nincs étvágya,soványodik,mi is féregre gondoltunk a székletét figyeltük de semmi.Elvittük dokihoz elmondtuk,hogy mi újság vele.Adott féreghajtót neki attól függetlenül,hogy mi nem láttunk semmit a székletében.Elkezdtük neki adni a gyógyszert és a 4.napon kb 10 cm-es barna szinű hatalmas bélférgek jöttek ki belőle,nem is az a pici fehér giliszták,irány doki vissza és mondta,hogy szedje tovább a gyerek a szert amit adott,ne féljünk ki fogja takarítani.2-3 alkalommal még jöttek ki belőle,de utána rendbe jött,étvágya is lett és elkezdett hízni a kicsi.
A doki mondta(kertes házban laktunk és a játékai kint az udvaron ugye ahogy az lenni szokott,egy ládába tartottuk vagy éppen szanaszét maradtak) és mondta,hogy sajnos cicák,kutyusok és egyéb kóbor és háziállatok is megjelölik a területüket a földön vagy épp a gyermekjátékokon,a gyerkőc pedig játszik,megfogja utána nyúl a szájába és bizony elég ha érzékenyebb vagy gyengébb a szervezete és már bent is van a parazita.
Szóval nem mindig van látható jele és a legtöbb esetben a szervezet ellenáll,fel sem veszi.Azért figyelgesd.
...illetve érdekes, de ha az orrát piszkálja - az is arra utal. ...de ezek a tünetek csak később jelentkeznek.
ezért nem kell megvárni, amíg találsz a kakijában, mert akkor nem csak az az egy van,ha kezd kiürülni. szóval holnap gyerekorvoshoz menj, és mond el neki. kétségbe esni nem kell, nem lesz baja tőle. :)
és konkrétan csak a baj ha belenyalt?mert nem nyalt bele mert csukva volt a szája gyereknek.Ugyhogy csak kivülről nyalta meg az ajkák.
tiszta ideg vagyok, immunhiányos a gyerek, nem hiányzik egy ilyen betegség.
mi évente mivel kertes házban élünk van kutyánk macskánk homokozónk..
évente ezt egyszer megcsináljuk biztos ami biztos.
a férges gyerek nyugtalan,nem alszik jól,ugrabugra nem bír magával...ezek a fő tünetek.meg viszket a feneke ezáltal mindíg vakarja.
ha meg piros a segge luka és fehér hintőpor állagú trutyit látsz rajta(a popóján)akkor tuti
igen....
vermox tabl.elmész házidoki felírja,megmondod kiskutya van aki hajtva volt és lecsókolta a kicsit
Az orsóférgek:
Fejlődésükhöz nincs szükség köztigazdára. A kölyökkutyák nagyon gyakori parazitái, ennek magyarázata a faj egy speciális képességében rejlik. Ha egy kutya akár életében egyszer is fertőződött orsóféreggel, élete végéig hordozza magában a fertőzöttséget. Ez úgy lehetséges, hogy a kutya által felvett petékből kialakuló lárvák átfúrják a bél falát, és a vérárammal a kutya különféle szöveteibe vándorolnak. Egy részük ezután visszatér a bélbe és kifejlett féreggé alakul, a lárvák másik része azonban a szövetekben marad, betokolódik, és nyugalmi állapotba kerül. A kutya életét ez semmiben sem befolyásolja, mivel a lárvák nem okoznak betegséget, és petéket sem termelnek, tehát más kutyákat vagy az embert nem fertőzhetik meg. Azonban a vemhesség során az anya kutyában végbemenő hormonális változások miatt a lárvák aktiválódnak , és a vérárammal a fejlődő magzatokba kerülnek, így a kiskutyák már fertőzötten születnek meg, és akár két hetes korukban ivarérett férgek alakulhatnak ki a bélrendszerükben. Emiatt fontos, hogy a kölyökkutyákat már két hetes korukban kezeljük féreghajtó szerrel, és a kezeléseket még néhány alkalommal, két hetes időközzel megismételjük . A bélben élő férgek ellen nagyon hatékonyak a különféle féreghajtó szerek, azonban a nyugvó lárvák elpusztítására nincs megfelelő módszer.
Fontos tudni, hogy az orsóférgek az emberre is veszélyt jelentenek, elsősorban a gyerekek vannak kitéve a fertőzésnek. Így a gyerekek mellett élő kutyák (főleg kölykök!) esetében különösen oda kell figyelni a rendszeres féreghajtásra.
szóval: én, ha a saját gyerekemről lenne szó: mindenképpen megkérdezném az orvost. Létezik a vermox, ami nagyon jó, de azt nem tudom, hogy 2 éves gyereknek hogy adagolható. Ezért kell az orvos.
A lehető legkönnyebb módját választotta kutyus a fertőzésnek, ha ő fertőzött. Mivel ő maga úgy tisztálkodik, hogy nyalja magát - a gyerek száján át átadhatja. Nem olyan egyszerűen jelenik meg a kakiban, ezért kell a hajtás.
További ajánlott fórumok:
- A cica belenyalt a nyers sertéshúsba
- Melyik a hatásosabb? 15hónapos kisfiam vízben oldva nyelje le a homeopátiás bogyókat, vagy többet ér, ha a szájába teszem?
- Mindent a szájába vesz ami a földön van
- Bélférges lenne a gyerek?
- Van esélyem a bélféreg fertőzés elkapására, ha a macska felugrott az asztalra és nem tudom, hogy belenyalt-e az ételbe?
- Mindent a szájába vesz a gyerek