Van esélyem a bélféreg fertőzés elkapására, ha a macska felugrott az asztalra és nem tudom, hogy belenyalt-e az ételbe? (tudásbázis)
hát, pl itt van már 122 ft-ért is egy darab, ráadásul ha jól nézem ez olyan, hogy macskáknak fél tabletta is elég.
vetpluspatika.unas.hu/spd/vetplus442893/Pratel-fereghajto-tabletta-1db
azt nem tudom, hogy honnan rendelsz, de én tőlük szoktam tápot is venni, egy kis állatorvosi rendelő-bolt a kék metró újpesti vége felé.
amúgy az árgépen tudsz még keresni:
ahogy nézem van náluk 300 körül másik fajta is, vényköteles, de szerintem ott helyben fel is írja a doki, mert ez a vet-plus egy állatorvosi rendelő így fizikailag (a webshoptól eltekintve:))
a tablettát én is csak nehezen tudom a macskáimnak beadni, akármilyen ízesített v nem ízesített, letojják, és nem akarják megenni, kajába csomagolva sem (kiszagolják).
a klasszikus technika marad: száj kifeszít, a nyelv tövébe a torokra tabletta bead, majd száj összezár amíg nyel egyet és lemegy a tabletta. (utána szoktak kapni valami jutalomfalatot:)
ez a leggyorsabb módszer szerintem, és a legkevésbé stresszes is.
akkor nagyot nyerészkedik rajtatok az állatorvos :(
érdemes a netről rendelni.
vannak mindenféle ízesített tabletták is, de szerintem felesleges olyat venni, mert a macska így is, úgy is tiltakozni fog, ráadásul az ízesített tabletták jóval nagyobbak (az ízanyag miatt, gondolom), szóval sokkal macerásabb leküldeni a torkukon. (mert hogy maguktól nem eszik meg, az fix).
szóval legközelebb rendeld a neten, és kb az összes macska gyógyszere kijön abból amit eddig egy után fizettél:)
ha ennyire aggasztónak találod a helyzetet, érdemes lenne a szomszéd macskákat is meglepni néha féreghajtó tablettával. 200-300 forint egy tabletta, fél évente ki lehet bírni, hogy az egész társaság féreghajtva legyen. és akkor nem kell aggódnod.
persze a gazdájával beszéld meg, hogy engedi-e, de ha ennyire nem törődik velük, akkor gondolom nem lesz ellene kifogása.
az a vicces, hogy a mai élelmiszeripart, az ételek eredetét, és kezelési módjait tekintve az sokkal veszélyesebb, hogy magától az ételtől lesz valami baja a macskának (meg neked is), mint hogy a macskától az ételnek :)))
hacsak nem mindent saját gazdaságon belül termeltek, akkor sokkal rosszabb helyeken is megfordul az az étel v alapanyag, amit megeszel, sokkal durvább dolgokkal is érintkezik v keveredik. úgyhogy szerintem ne nagyon parázz ilyeneken:)
Hát ha ennyitől lenne, akkor szerintem rengeteg ember férges lenne.
Semmi bajod nem lesz, hidd el!