A cica belenyalt a nyers sertéshúsba (beszélgetés)
Bezony.
De egyrészt az emberiség a tudomány kevésbé fejlett állapotában is fennmaradt, továbbá van egy tünetmentes fertőzöttségi szint, meg saját ellenállóképesség is, sokkal egyszerűbb tudomásul venni, hogy akármilyen "ronda" is egy-egy parazita, elkerülhetetlen is.. :D
Persze lehet egy életen át fertőtlenített cuccokat enni, de halkan jelzem, ezek a kis dögök mindent túlélnek és roppant alkalmazkodóképesek. :D (Valahol lenyűgöz ez a szívósság, ezért vigyorgok folyamatosan.)
Maradjunk az Aujeszky-vírusnál. Senki cicájának nem kívánom. Az én macskámat is egy jóindulatú valaki etethette meg sertéshússal, de hazajött görcsölni.
A galandféreg nem a vágott állat húsán tartózkodik. :D
Persze meg szoktuk mosni a húst. :D
Attól jobban félsz, mert az látható?
Részemről a vírus ijesztőbb.
Ha beleolvastál a linkbe, amit hoztam, akkor abból megtudhatod, hogy az emberre nem veszélyes ez a betegség, és ezért nem szűrik.
Úgy tudom, a megbetegedett sertés kicsit visszamarad a növésben, ezért igyekeznek visszaszorítani a megbetegedéseket. Gazdasági okokból.
A mosás ez ellen nem használ.
Ne legyen, de ezt nem lehet így simán kijelenteni.
Ritka ma már az Aujeszky, de még előfordulhat.
"csak" 8-10 deka hús???
Egy átlagmacskának ennyi hús (nem sertésből) a teljes nap adag, nem kis nasi.
Nálam alapból nem kapják meg a nyesedéket (baromfiból) akkor, amikor a főzéshez készülök, hanem csak félreteszem nekik. Mégpedig abból a célból, hogy máskor is hagyjanak nyugodtan húst darabolni. Ez be is vált. Néznek, de csak távolabbról, és nyugi van.
Ha valami közbejön, a húst a deszkával együtt belerakom a pult evőeszközös fiókjába, az evőeszközök tetejére. Kéznél van és ott tuti nem férnek hozzá.
De nem kapott,csak lehet belenyalt!
Olvasd el Lotti tapasztaláson alapuló véleményét!
meglátod, semmi baja nem lesz. Én főzés előtt mindig adok a macskámnak nyers húst, daráltat vagy kockázottat, imádja, csak ugy 8-10 dkg körül. Imádják a nyerset, bennük van a vadászösztön. Ja és rengeteg szalámit is eszik, de semmi baja nincs., Meglátod, a Tiednek sem lesz.
és amikor elmennek csavarogni, talán jobb is ha nem látjuk, hogy mit esznek , madarakat nutriákat sünöket, görényt patkányt az sem biztos hogy ideális macskakaja...
Ja most jut eszembe hogy szüleimnél nagyszüleimnél disznóvágáskor is kaptak a macskák nyers húst, és szép hosszú életük volt, mert a macskákat igen nagy becsben tartottuk. ( nézd meg az adatlapomat, mind kapott egész életében nyers disznóhúst, persze csak mértékkel - mégcsak azt sem mondhatom, hogy bármelyik beteges lett volna )
További ajánlott fórumok:
- Lehet férges a gyerek ha 2 éves és egy 9 hetes kutya belenyalt a szájába?
- Ártalmas-e a sertéshús?
- Van esélyem a bélféreg fertőzés elkapására, ha a macska felugrott az asztalra és nem tudom, hogy belenyalt-e az ételbe?
- Aki csak nyers hússal eteti a cicáját, milyen kiegészítőket ad mellé?
- Milyen grillpácot ajánlotok sertéshúshoz(tarjához)?
- Gombásszelet sertéshusiból. Te, hogy csinálod?