Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gombásszelet sertéshusiból. Te, hogy csinálod? fórum

Gombásszelet sertéshusiból. Te, hogy csinálod? (tudásbázis)


2009. szept. 7. 10:28
Husit kiklopfolom, sózom, borsozom, kicsit hagyom állni. Utána paprikás lisztben megforgatom és hirtelen kérget pirítok rá egy kis forró olajon. Majd egy másik edénybe átrakva felöntöm vízzel, fűszerezem sóval, borssal. Fedő alatt lassan párolom. A liszt miatt magától besűrűsödik. Mikor majdnem kész konzerv gombát (van egy kis pikáns savanykás íze) teszek rá és összefőzöm. Párolt rizzsel imádjuk.
2009. szept. 7. 10:21
Megpirítom a husit, picit zsírosabb fajtát, hogy legyen "leve" (persze ízlés szerint) -só bors fokhagyma fűszerrekkel, ha kész, akkor cseréptálba teszem a szeleteket, illetve a serpenyő tartalmát, rá a gombát, így az egészet pici ételízesítővel megszórom, sütőben sütöm, a vége felé sajtot reszelek rá.
2009. szept. 7. 09:59
Én is hasonlóan készítem,viszont én tejszín helyett tejfölt használok a habaráshoz.
2009. szept. 7. 09:37

A hússzeleteket fűszerezem pici fokhagymával, mustárral, vegetával, kevés olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalukat. Apróra vágott hagymát pirítok a maradék olajon, bele a felszeletelt gombát, megsózom és ezt is megsütöm kicsit, visszateszem a husit és egy szelet zöldpaprikát, felöntöm kevés vízzel, és jó sok petrezselyemzölddel megszórom, puhára párolom. Mikor kész tejszínnel dúsítom (ha túl híg kicsi habarást vagy keményítőt lehet tenni bele).


Szoktam másik félét is, azt Bakonyi sertésborda címen bármilyen szakácskönyvben megtalálod.

2009. szept. 7. 09:26
Gombásszelet sertéshusiból. Te, hogy csinálod?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook