Gombásszelet sertéshusiból. Te, hogy csinálod? (tudásbázis)
5. ditty810316
2009. szept. 7. 10:28
Husit kiklopfolom, sózom, borsozom, kicsit hagyom állni. Utána paprikás lisztben megforgatom és hirtelen kérget pirítok rá egy kis forró olajon. Majd egy másik edénybe átrakva felöntöm vízzel, fűszerezem sóval, borssal. Fedő alatt lassan párolom. A liszt miatt magától besűrűsödik. Mikor majdnem kész konzerv gombát (van egy kis pikáns savanykás íze) teszek rá és összefőzöm. Párolt rizzsel imádjuk.
4. babáca
2009. szept. 7. 10:21
Megpirítom a husit, picit zsírosabb fajtát, hogy legyen "leve" (persze ízlés szerint) -só bors fokhagyma fűszerrekkel, ha kész, akkor cseréptálba teszem a szeleteket, illetve a serpenyő tartalmát, rá a gombát, így az egészet pici ételízesítővel megszórom, sütőben sütöm, a vége felé sajtot reszelek rá.
3. kriszti71
2009. szept. 7. 09:59
Én is hasonlóan készítem,viszont én tejszín helyett tejfölt használok a habaráshoz.
2. 'szti
2009. szept. 7. 09:37
A hússzeleteket fűszerezem pici fokhagymával, mustárral, vegetával, kevés olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalukat. Apróra vágott hagymát pirítok a maradék olajon, bele a felszeletelt gombát, megsózom és ezt is megsütöm kicsit, visszateszem a husit és egy szelet zöldpaprikát, felöntöm kevés vízzel, és jó sok petrezselyemzölddel megszórom, puhára párolom. Mikor kész tejszínnel dúsítom (ha túl híg kicsi habarást vagy keményítőt lehet tenni bele).
Szoktam másik félét is, azt Bakonyi sertésborda címen bármilyen szakácskönyvben megtalálod.
1. 37ff3fb0e3
2009. szept. 7. 09:26
Gombásszelet sertéshusiból. Te, hogy csinálod?
További ajánlott fórumok:
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- A cica belenyalt a nyers sertéshúsba
- Lecsó. Te, hogy csinálod?
- Szoktál böjtölni?Te.hogy csinálod?