Ártalmas-e a sertéshús? (tudásbázis)
Jó kérdés, mert nem szeretem a húst, pedig nem vagyok vegetáriánus.
Szerintem nem ártalmas, főleg ha csak a húst vesszük meg, és magunk készítjük el.Persze a húsok közul nem éppen a sertés a legegészségesebb, de ártalmasnak nem mondanám.Sokkal inkább a készételeket, amik tele vannak különféle adalékanyagokkal.
Ha nem tevedek, nem minden hal veszi fel a vizekbol a karos anyagokat, a koserek nem.
Én azt gondolom, hogy az a sertés, amelyik gabonával és krumplival van hizlalva annak a húsa még mindig fogyaszthatóbb mint bármi egyéb a piacon. Hozzáteszem, hogy a gobona és krumpli nem vegyszerezettek, na meg kis tejet is kap neha a malac.Nekem szerencsére van lehetőségem ilyent fogyasztani. Még ha koleszterin dús is akkor is szivesebben eszem ezt, mint más húst, persze jöhet a marha is, de kimondottan házi, hogy tudjam mit evett az állat. Különben a boltból nem vásárolok húsfélét. A gyümölcs-zöldség is ha agyon van pumpálva az sem egészséges, a kukacos almára esküszöm :)
Állítólag 5-ször több a fertőzőtt hús, mint a zöldség-gyümölcs. Úgyhogy, ha valaki, amennyire lehet mellőzi a húsokat, már sokkal jobban jár.
a halban a nehézfémek halmozódhatnak fel, a pulykát agyonhormonozzák, semmisejó :-)))))
igaz ma mar minden vegyszerezve van,vagy proteinezve megis mindenki veszi es eszi....
Heti egyszer nem árt a hús véleményem szerint,de a zöldség gyümölcs fontosabb,meg némi tejtermék.
Biztos jobban árt, mint a marha vagy a szárnyasok... De megfelelő mennyiségben semmibe nem hal bele az ember.
Minden ártalmas ha túlzásba viszed. A kutatások szerint semmit sem lehetne megenni, vagy ezért, vagy azért.
Kutatásokkal bizonyított tény!
Amúgy a halról lehet azt hallani, hogy a legegészségesebb. (Lehet, hogy a halászok keze van a dologban? ;))
A csirketartók találták ezt ki? Vagy a pulykatartók? Netán a halászok?
Nálam a hús csak sertésből lehet!!
A túlzott fehérjefogyasztás okozhatja a szervezet elsavasodádst, annak pedig egyenes következménye a köszvény, a reuma. A hús fogyasztása önmagában nem okozza, ha kompenzáljuk lugosító étrenddel. A hangsúly az egyoldalú, túlzott táplálkozáson van.
Ez tetszik. Nagyon ízlelésbarát hozzáállás.
A vidéki bácsi és a 90 éves nagyika valószinű, hogy sokkal többet mozgott életében és mozog a mai napig, mint sokan itt közülünk és persze életükben nem kilószámra és naponta ettek húst, hanem csak ünnepnapokon.
Egy pohár vörösbor napont még egészséges is lehet, de ha valaki (naponta) 1 literrel iszik meg, akkor az már igencsak megterheli a májat.
Szerintem igen.Ettöl függetlenül néha én is veszek,de csak sovány husit.
Nem tudom,de nagyon finom kajákat lehet belőle készíteni...
Ártalmas? természetesen.Miért nem azt kérdezed, hogy mi nem ártalmas? Mi hetente 3x rszünk disznóhúst és még élünk. Ki fogja ezt eldönteni?
Minden ártalmas ami finom!
A húsok közül a legegészségtelenebb.
Amúgy ma már a legtöbb állatot gyógyszerezik, mi pedig megesszük. Én nem is csodálkozom ezen a sok mutáns víruson, amik vannak. Ennek ellenére én eszem, de ezek miatt csak ritkán. Viszont én azt javaslom, hogy aki egészségesebben szeretne élni, ne egyen ilyesmit.
További idézet:
"A zsírlerakódás csak nehezen bomlik le! A zsír gyakran kapcsolódik a koleszterinhez, a vérben a koleszterinnel óriásmolekulák képződnek, amelyek a magas vérnyomásért felelősek. Ezek azután a szívinfarktushoz, a koronáriák és a periférikus véredények keringési zavaraihoz járulnak hozzá."
M_Marcsa- "S akkor a vidéki bácsival hogy van, aki naponta eszi a szalonnát?" -
"A sok sertéshúst fogyasztók (főleg a vidéki táplálkozási szokások következménye) kötőszövete - arcuk, bőrük - sajátságosan megduzzad, megtelik, mint a vízzel telt szivacs, mely a kötőszövetnek jellemző párnásságot kölcsönöz."
"Az inakban, ínszalagokban, porcokon porckorong-károsodáshoz vezet, mert a kötőszövetek porcos állománya a sertéshús fogyasztása miatt - annak nagyfokú kéntartalma következtében - bizonyos mértékig ELNYÁLKÁSODIK, lágy és kevésbé ellenálló lesz!"
Mitől is van a "hentesbetegség"?
"A sertéshús lényeges mérgező összetevője a GRIPPE VÍRUS, amellyel a SERTÉSTÜDŐ telítve van, s a kolbászáruba dolgozzák fel."
Én már több, mint egy éve nem eszem sertéshúst, marhahúst, de másfajtát is alig...
NEM VAGYOK GYENGÉBB, SŐT!
S akkor a vidéki bácsival hogy van, aki naponta eszi a szalonnát???
Ártalmas? Szerintetek a 90 éves nagyikám mit evett/eszik? Kutya baja. Hülyeség. Pont annyira ártalmas mint az összes többi élelmiszer. Vagy nem? Minden nap hallani valami aggasztó híreket az élelmiszerekről, adalék anyagokról. Miről beszéltek???
mértékkel biztosan nem ártalmas...
Lehet,hogy ártalmas,mert adalékanyag(ok)van(nak)benne,pl.azért,hogy ne romoljon meg hamar.
biztosan ártalmas, de finom
Ha magad neveled táp nélkül, akkor nem ártalmas.