Mindent a szájába vesz a gyerek (beszélgetés)
Valami akkor sincs rendben,hidd el,5felnött gyerekem 7 unokám van.
És nem mellesleg többszáz óvodásom volt.
És bizony volt köztük néhány érdekes eset.
Arra gondolok még, hogy csúnyán semmiképpen se szólj érte, ne rögzüljön az is.
Meg azt sem értem, hogy a tanárok miért csak szólnak, miért nem mondják, hogy ez probléma, és foglalkozni kell vele, hiszen tudják, tanulták ők is. Nem akarnak konfrontálódni és nekik mindegy?
Egyelőre csak viselkedési probléma, valami kényszeres dolog. De bármikor lehet belőle komolyabb fertőzés, vagy lenyel valamit véletlenül (ne legyen!).
Amit lentebb tanácsoltak: nevelési tanácsadó, iskola pszichológus.
A gyermek kb. 18 hónapos koráig az orális szakaszt éli, örömforrás a szopás, evés, ivás, tárgyak nyalogatása, szájba vétele, így ismerkedik a világgal. Ha valami pszichés zavar támad a fejlődésben (általában az elválasztáshoz kapcsolódóan), akkor orális fixácio alakul ki.
Érdemes lenne szakemberhez fordulni.
Én azért feltételeztem,ha valakinek a gyereke a korlátot nyalogatja,csak gyanús lesz ,hogy valami nem jól van.
Mert a gyerekek a szájukba vesznek minden apró játékot, de azért korlátot nem nyalogatnak.
És nincs amit gyakrabban nyalogat?
Én arra tippelek, hogy valamilyen hiánya van, de az is lehet, hogy a fogait "edzi". Kihullottak már a tejfogai? Lehet, hogy az ínyének jól esik ez? Orvosnál jártatok már ezzel?
Annak idején a bátyám a falat lekaparta és megette, meg a földet is, a homokot is. elvitték a szüleim dokihoz és valamilyen vitamin hiánya volt. Azt pótolták, étkezési tanácsokat adtak és elhagyta ezt a fura szokását.
Viccesen azt mesélik a nénikéink, hogy még a tyúkszart is megette:D
Nem akarok hülyeséget mondani, mert konkrétumokat nem tudok, a szüleink már nem élnek, de mészhiányra emlékszek. Ha minden igaz, akkor kálciumot kapott...
És sosem felejtem el a szobája falán azt a közel 20 cm-es tojás alakot, amit a kis ujjával kikapart, hogy meg tudja enni:D Még ovisok voltunk, ha jól emlékszem.
További ajánlott fórumok:
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Mindent a szájába vesz ami a földön van
- Másfél éves kislányom mindent a szájába vesz. Hogyan szoktathatnám le róla?
- Mindent a szájába vesz:(.Hogyan szoktassam le, vagy tényleg kinövi?
- Életveszély: Mindent a szájába vesz, mi az oka?