Segítsetek! Elleptek az élelmiszermolyok! (beszélgetés)
Hello!
Mi is valami ilyesféle lepkékkel küzdünk régóta, csak annyi a különbség, hogy a fürdőszobában vannak, ott az ún. bűzelzárós összefolyóban. Onnan repkednek ki mindig! Már elhasználtam egy olyan Biostop csapdát, tele lett velük az a háromszögbe hajtott lap. De még mindig vannak, ami azt illeti , úgy néz ki, hogy szinte lehetetlen kiirtani őket! Elvileg nem tudnának szaporodni, mert a kan-lepkéket fogja meg. Tegnap trisót szórtam bele, öntöttem forrásban lévő vizet is bele és hőlégfúvót is bevetettem 580 fokon, utána azt a lemezt letakartam egy nejlonzacskóval. Kiváncsi leszek az eredményre, mert kiraktam a második csapdát is és már van rajta pár állatka! Aki valamilyen hatásosabb módszert tud, az nyugodtan írjon, várom a tanácsokat!
A méreg nélküli molycsapdákat én is használom biostop a neve és tök sok minden kártevőre van mindenféle termék/csótány,ruhamoly,élelmiszermoly/
még muslinca ellen is.Jó minőségü termékek és szinte mindenhol kaphatók.
Sziasztok!
A BIOKILL a legjobb erre.
Én közel egy évig küzdöttem a kajamolyokkal, már a falon is másztak a kukacok, minden dobozból kirepült egy és persze mindenféle irtót megvettem amit csak találtam. egyik sem használt!
Aztán hallottam erről a BIOKILL nevű szerről.
Az egyetlen megoldás, az összes nyitott élelmiszert ki kell dobni. olyan lehetetlen helyeken találtam molyokat meg kukacokat, hogy el sem hittem.
Mindent kidobtam, krumplit, lisztet, az összes fűszeremet, mindent a konyhából. még ha le is volt zárva..
És mindent végigfújtam és mostam ezzel a szerrel.
Azóta nyoma sincs kukacnak vagy molylepkének, nagy megkönnyebbülés volt egy évnyi küszködés után..
Nekem egy gazda és takarmányboltból hozták a szert, máshol nem kaptam.
Sok sikert az irtáshoz :)
Ezt hollehet kapni ,mert engem is édekelne
ezt amit bábolnán gyártanak választ köszönöm czmor
Húúúú,kösziiiiii!
Nem tudtam,hogy ilyen is van!!!!
Szia.
Nálunk is röpködnek a szobába!Sőt a gyerekszoba vadi új!
Frissen festett fal,új bútor stb és ma ott is fogtam.Rohadjon meg az összes!
Te jó ég!
Tuti,hogy azok molyok?
Szia.
Én most azt tettem amit javasoltak a többiek.Alapos takarítás,minden felbontott cucc a kukába és teleraktam csapdával a kamrát amiben még is lett reggelre moly.:(
Remélem egyszer csak olyan hamar eltűnnek ahogy jöttek
:(
Két félét tettem ki.Egy fromonosat és egy olyat amire csak a hímek mennek.Remélem elfogynak egyszer.
Sziasztok.
Meg volt a nagytakarítás.Basszus ku.va sokat találtam és sok mindent kiszórtam anélkül,hogy megnéztem volna van-e benne dög.Most teleraktam még ragaccsal a kamrát és reggelre volt benne lepke.
Csak tudnám honnan az anyjából mikor mindent töviről hegyire átmostam fertőtlenítettem.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :