Segítsetek! Babám 2 héttel le van maradva! (beszélgetés)
nem nem az összesből, csak két méretből...
fej, és AC (pocak) ból becsülnek
hát igen, ha rosszul mérik, mert nem tudja eltalálni pont a megfeleleő szöget, akkor a rossz adat alapján rossz súlyt kalkulál a gép.
szerintem sem kell még egy rossz méréstől pánikba esni...
hát én sem értettem...rögtön az is volt a kérdésem,mikor mutatták, h és jól van??
mindenre felkészültem...de szerencsére "csak" bénák voltak ezek szerint..vagy nagyon rosszul feküdt a lányom:)
Ani, nem tudom
gondolom, hogyha már infúziót kapsz akkor annyira csak nem mérhették el
de azért szerintem ne aggódj, minden rendben lesz
az orvosok tudják, hogy ilyenkor mi a teendő
egyébként elmondanám a saját történetemet
a 28. héttől veszélyeztetett terhes voltam mert majdnem megszületett a fiam, feküdtem kórházba meg minden
onnastól kezdve nagyon sűrűn jártam uh vizsgálatra
mindig mondták, hogy pici baba lesz, nagyon pici lesz, 37. héten 2400 grammra saccolták
és rá kb 2,5 hétre megszületett a fiam 4290 grammal
szóval tényleg tévedhetnek
na jó, de akkor szinte az összes méretet el kellett mérjék... :-(
az meg hogy lehet?
mert azokból kalkulálják a súlyt.
Szerintem nem kell aggódni, nekem is 10 órakor mondták, hogy majdnem 4 kilós lesz mint a nővére, 13.30-kor meg meglett 3140 grammal...
Azt is érdemes szem előtt tartani valóban, hogy mekkorák vagytok, hogy szedtél e vitamint...
Szerintem menj el egy másik ultrahangra (máshova), és ott is nézesd meg, hogy megnyugodj..
bizony ilyen is lehet
ezért nézett minket is a dokim 2hétente és volt hogy egyszer ő egyszer meg a szonográfus, volt hogy mindketten bent voltak
de az én dokim mondta is sokszor, hogy a baba fekvése, stb is változtathat és ilyenkor mm-ek sokat számítanak
de nekem nagyon pontosan megjósolták a szül. súlyt, 38.héten 2600 gr-nak mondták, és egy hétre rá 2650-nel bújt ki
kajával kapcsolatban: a fehérje sokat számít. Én a kb 32. héttől folyamatosan húst ettem volna hússal. Nem véletlen!
Pár éve minden nap mákosgubát ettem rengeteg mákkal. Kiderült erősen vashiányos voltam, a mák pedig tele van vassal.
Szóval amit valaki nagyon kíván, arra tuti szüksége van a szervezetének.
ez de durva... :-(
hogy lehet ezt ennyire benézni??? :-o
szia.nekem is ez volt az utolsó hónapban,rám hozták a frászt..2 héttel a szülés előtt is kb 2 kilónak mérték, 2-3 héttel le van maradva,azt mondták, és h kicsi a feje, angy a gyomra.retardácio gyanú..beküldtek a honvéd kórházba, h nézzék meg, s ha kell,gyorsan vegyék ki.
ott a hölgy azt mondta, csak annyit lát, h kisebb a feje,de h jól van e, csak szüléskor derül ki,de nem fektettek be.
1 héttel jött előbb a lányom a kiírt időpontnál, és semmi baja, normális a feje,52 cm volt, és 3570 gramm, most meg már 4 hónaposan 7 kiló fölött van:)
remélem,nálad is minden rendben lesz!
Ja annyit még, ha cigizel, akkor attól is lehet. ha igen, akkor hagyd abba a cigizést, mert az nagyon ártalmas a babának és visszafogja üket nem csak a növésben, hanem a fejlődésben is.
Ha nem cigizel és jó a flow (véráramlás) és a méhlepény sem túl érett, akkor szerintem nincs ok az aggodalomra.
hát nekem úgy tűnt nem sokat számít a kaja...
de mintha a tojás, az megdobta volna a kiscsajt, abban sok a fehérje! meg husi!
Nyugi. Soha nem mérnek pontosan. Simán tévedhetnek is.
Nekem egy nappal szülés előtt azt mondták, hogy húú, jó nagy baba lesz, három és fél kilós... következő nap megszültem 2650-el.
Ne parázz! Amúgy is, van még 10 heted, jó esetben.
Nekem is kisebbnek mérték kb a 30. héttől. Meg is volt ilyedve az ultrahangos és "önszorgalomból" készített flow -t is. És sűrűbben kellett nézni, de minden rendben volt vele. Egyszerűen csak kisebb volt. 2700gr-mal és 48 cm-rel időre született és azóta is kisebb vele egykorú társainál. 18 hónapos lesz nemsokára és 9,5 kg. Viszont sokkal fürgébb is. Nekem már a hasamban sem akart megállni. Első terhesség létére 16 hetes kora óta éreztem és a mai napig nem áll meg egy pillanatra sem. Engem a gyerekorvos is folyamatosan idegesített, hogy de kicsi ez a gyerek. De a második kérdése mindig az, hogy mindig ennyit mozog? 4-en kellünk, hogy lefogjuk oltásnál. És 2 naposan majdnem kiugrott az orvos kezéből. Születése után fél órával megemelte a fejét. Szóval nagyon erős baba. És rendkívül értelmes is.
Nem tudom miért kapsz infúziót, de nálunk minden rendben volt. A kis méret nálunk normálisnak számít. :-)
Szia
nekem volt!
Figyelj, fontos hogy ne aggód, a kicsid minél jobban érezhesse magát a pocidban amig bent akar lenni! Tudom nem mindig könnyű
De ha te sem vagy egy kövér alkat, meg a párod sem, meg a családodban, akkor pláne ne aggódj, genetika, és te kisebb babát tudsz szépen megszülni, ennyi.
Az én babám 18.héten volt először kisebb akkor 1héttel, azzal nem foglalkoztunk, aztán 30. héttől folyton kisebb volt, s volt az 2hétnél több is, 3-3,5 hét is volt valamelyik uh szerint.
Nekem néztek áramlást a babánál, meg méhlepényt, ill. gyakrabban mentem innentől uh-ra, két hetente, és figyelték hogy önmagához képest fejlődik-e, nől-e. Szerencsére igen, tartotta azt a kb. 2-3hét lemaradást.
Végül 39.hét előtt befeküdtem, hogy azért legyen több NST meg uh, meg messzebb volt kórház, s 39.hétre megszületett a pici lányunk, nagyon jó szülés volt, 2650 gr, és 49 cm-vel. Teljesen egészséges, csak ő ekkora ennyi. Én is vékony alkat vagyok.
Az én fórumomon is volt még egy ilyen, hogy ő is kapott infúziót, de ő neki valami áramlás is rossz volt, neked is azért adják?
Minden rendben ő velük is.
Szerintem mostmár végig kórházban leszel... de no problem, jó kezekben vagy! :)
Amúgy... mennyit híztál a terhesség alatt???!
nem durván kevés.
kb. 2 hét, ahogy mondta.
kb. 1400-1500 grammok átlagosan a 30. héten.
További ajánlott fórumok:
- El vagyok maradva két havi villany számlával és csak jövö hét pénteken tudom fel adni addig nem kapcsolják ki nekem az áramot?
- Albérlőm el van maradva a közüzemi számlákkal, kb.300000 Ft-tal. Mit lehet tenni? A szolgáltatókkal én vagyok szerződésben.
- Mitől lehet 3-4 héttel kisebb a babám?
- Szerintetek le van maradva a kisfiam, ha 7, 5 hónaposan a forgáson kívül nem csinál semmit?
- Segítség! Tényleg le van maradva?
- 2 héttel fiatalabb a babám, mint a számított idő?