Albérlőm el van maradva a közüzemi számlákkal, kb.300000 Ft-tal. Mit lehet tenni? A szolgáltatókkal én vagyok szerződésben. (tudásbázis)
Több ismerős is ad ki lakást úgy, hogy havonta elkérik a közüzemi díjat (is az albérleti díjjal együtt) és ők maguk fizetik be.
Nem tudom utólag segít-e valakin, de hátha van akinek még jól jöhet.
Az biztos, hogy nagyon nehéz jót találni!
Nálunk voltak egyszer egyetemisták, a annak a vég az lett, hogy a szomszédok feljelentették őket, állítólag égő dolgokat dobáltak ki az ablakon. Ezeket elküldtük.
Utána egy közvetítőn keresztül találtunk egy külföldi egyetemista lányt, ő évekig ott lakott, soha nem volt gond. Szerencsénk volt nagyon.
Nagyon sokan vannak így,mint mi, de a profik olyan jó benyomást tudnak kelteni amikor kiveszik a lakást. Első hónap után kezdődött a hazudozásuk.
Az ügyvédünk szerint nagyon régi a törvény, és védi az albérlőket. Sajnos!
Igen, igazad van, ilyenkor a tulaj kerülhet bajba ha önkényesen bemegy és kirakja a cuccait.
Emlékeztek, volt egy ilyen film is. Mikor nem bírták kirakni az albérlőt, és a végén ők költöztek el.
nem kellett volna rájuk bízni a fizetést. el kellett volna kérned a rezsi pénzt és neked kellett volna befizetned, ha meg nem tudtak fizetni, annyi haladékot adni nekik ameddig a kaukciót eléri a tartozás aztán mehetnek.
igaz már sajnos ez mindegy :(
nem tudom, hogy mit lehet tenni, a mi lakásunk előző tulaja ugyan így járt aztán el akarták árverezni a lakást, így gyorsan ár alatt eladta nekünk amiből kifizette a tartozást. nem tudom, hogy az albérlőktől végül sikerült visszaszerezni valamennyi pénzt
Mi is így jártunk, most folyik a pereskedés.
Mi mindig aláírattuk velük, hogy adott napig mennyivel tartoznak ( kirészletezve hogy gáz, víz, villany stb ).
Villanyt nem lehet kiköttetni, de a gázt igen! Ez is egy megoldás. Vagy ha nem fizeted be a számlát, akkor kikapcsolják autómatikusan.
Mi kikapcsoltattuk a tv- és az internetet.
Ha van szerződésetek akkor szerezz egy ügyvédet és az majd mindent elintéz.
Nem rakhatod ki a cuccaival együtt, mert az önbíráskodásnak számít, és beperelhet ezért téged, és ha ő pert indít akkor addig bent maradhat a lakásban amíg annak nem lesz vége. Ez meg hónapokig eltarthat.
Sok sikert!
Hát jó olcsón kiadtad a bútorozott lakásod. :(
Nekünk is volt albérlőnk régen, a számlák hozzánk jöttek, de havonta mentünk a pénzért és a számlák díjáért is, így ebből nem volt gond.
Mivel a te neveden van, neked kell fizetned!
Ha hivatalosan adtad bérbe polgári peres eljárást tudsz indítani.
Kauciót nem kértetek? Ha van szerződésetek, -gondolom van, akkor fordulj ügyvédhez, és ha el akar költözni, írass alá vele egy papírt,hogy ismerje el a tartozást. Bár ezt kétlem, hogy aláírja majd.
Fizetési meghagyás jó ötlet, csak ha ismeretlen címre költözik, elhúzódhat évekig.
Sok sikert!
Hivatalosan tudsz intézkedni HA rendesen, szerződéssel van ott az albérlő, tehát adót fizetsz utána. Ilyenkor az önkormányzatnál tudnak segíteni mit lehet tenni.
Ha enélkül van ott, akkor kemény dió, csak magadtól tudod elrendezni...
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Eltartási szerződést kötnék
- Házassági szerződés: igen vagy nem?
- Tehet ilyet bank, hogy a szerződésben kötött futamidőt meg hosszabítják 2 évvel az adós tudomása nélkül? Nem fix a hiteltörlesztő.
- Mi a véleményetek a DIGI szolgáltatásairól?(internet, tv, telefon)