Segítség kellene, egy esettanulmányt kell készítenem csütörtökre, amiből vizsgajegyet fogok kapni, de azt sem tudom hogyan kezdjek hozzá? (tudásbázis)
Fú, a többire csak ömlesztve van véleményem:
Alapvetően polcos elrendezést javasolnék, kb. 140-150 magas polcokkal középen, magasabbakkal a falak mentén. Az apróságokat, mint pl. a tabletták, meg ilyesmik, úgy helyezném el, hogy legyenek elolvashatók a polcon a dobozaik, viszont az eladó adja kézbe magát a terméket, mikor a vásárló a vásárlási szándékát jelzi. A bejárattal szembeni falon alakítanék ki egy pultot, ahol ezt el lehetne intézni, oda állítanék 1 eladót, esetleg mehetnének oda a kisebb készülékek is. A második ember lenne a mozgó, ő a bolt többi részén segítene a vásárlóknak, esetleg beállhatna a pultba is szükség esetén. A harmadik eladó pedig a kasszás, amit a bejáratnál helyeznék el.
Megpróbálok kicsit segíteni, bár lehet, nem sokra mész velem, mert nem vagyok szakmabeli...
1. A fokozatokról halovány lila gőzöm sincs, de mivel vannak könyvek és készülékek (amiknek ugye van doboza), szerintem erősen tűzveszélyes a hely. A kérdés második része teljes sötétség számomra, a szabályozást kell figyelembe venned.
Mit akarsz, ezt szerintem nem nehéz megírni. Én az előbb szenvedtem ki magamból egy sajtótöri házidolgozatot, és még egy médiaszemélyiség elemzése hátravan.
Hajrá! :)
A feladat a következő:
Cellu Litisz fogyókúrás termékek boltját szeretne nyitni. A választékban szerepelnek gyógynövények, táplálékkiegészítők és más fogyókúrás készítmények, a fogyást és regenerálódástsegítő készülékek, valamint az ehhez kapcsolodó szakkönyvek. A 30 négyzetméteres üzlet egy 10 emeletes panelház aljában kap helyet. Az üzlet alapvetően önkiszogáló rendszerben működik, de a gépeket hagyományos módon értékesítik. Az ellenérék rendezése minden termék esetében a kijárat előtt elhelyezett pénztárnál történik. A tulajdonos mellett 2 fő dolgozik a boltban.
Kérdések: 1. Nézzen utána,milyen tűzveszélyességi fokozatba tartozik az üzlet! Kötelező-e automata tűzoltórendszert kialakítani?
2. Tegyen javaslatot az üzlet berendezésére, a termékek elhelyezésére!
3. Milyen módon osztaná be a munkát a 3 fő között , hogy minél kisebb lehetőség legyen a lopásra?
4. Melyik tanult vagyonvédelmi megoldást javasolná az üzletnek?
5. Hogyan védené a kisméretű készülékeket, gépeket?
További ajánlott fórumok:
- Ezen a héten csütörtökön egy gyümölcsnapra ki tart velem?
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?
- Weblapot szeretnék - weblapot készítenék
- Hol készítenek rendelésre hímzett törölközőt?
- 8 db tegnapelőtti zsemléből milyen finomságot készítenétek?
- Milyen főételt, desszertet készítenél a következő hozzávalókból?