Segíteni szeretnék egy leukémiás kisfiún, de hogyan? (beszélgetés)
Hát, a házalás kemény dolog. Csak úgy tartom kivitelezhetőnek, ha te és a többiek pl. a munkahelyen mesélnek róla és úgy megveszi valaki. Az, hogy bekopogok az ajtón... szerintem undorító... :(
Arra gondoltam, hogy ha az osztályfőnök nem kompatibilis, akkor esetleg egy másik tanár, aki szereti a te gyereked vagy a beteg kissrácot... Vagy esetleg az igazgató...? Vagy a szülői munkaközösség-vezető? Egyik sem kompatibilis az ötleteidre?
Ó, ja,értem... wazeeeeee.... :((((((
De biztos, hogy lenne (lett volna...?) néhány jófej emberke, aki inkább nektek adja,mint a közösbe... :(
Sajnálom... És 1 hónap múlva esetleg?
Én is ezt csinálnám.
Egyik bnőm kislányának is honlapja van, nagyon sokat számít ám, azon megismerik őket, segítenek sok mindenben.CSak részletesen le kell írni a dolgokat, képet is mert attól az emberek ugye meglágyulnak, remélhetőleg :)
Miért nem azt csináljátok amit mondtam? ( és nemcsak én )
Valakit gyorsan keríteni, honlapot készítetni amin van számlaszám, feltenni a gyerek orvosi papírját, hogy nem kamu az egész, leírni a történetet ( mi a betegség, hogyan kezdődött miért van szükség a pénzre, ezen belül hogy a szülőknek már a tartalékuk is elment, ec...ec..)képet tenni fel.
Utána különböző fórumokra kitenni a linket, az iwiwre különösképpen ( az üzifalra), állítom 1 hét alatt összejön a laptop ára. Ne szarakodjatok már ezzel, mert megy az idő...az oszt.főnök meg kapja be, megvan a véleményem róla.
Mi van??? Mi köze ennek a lomtalanításnak? Nem értem... :O
Az osztályfőnök meg egy barom... A többi szülő, esetleg szülői munkaközösség?
Én nem is vitattam a laptop témát.
Csak arra gondoltam, ha már van összefogás akkor meg kell próbálni "nagyban" is, hátha van esély a gyógyulásra is.
Szerintem SZUPER ötlet a honlap és a számlaszám!!! Csinálják meg a szülők!!! Mindenképpen!
És jó ötlet a többi is, vasgyűjtés meg minden a gyerekeknek - ez a része csak az ő bulijuk.
Azért nem semmi, hogy ilyenkor hogy "összeugrik" az osztály, hogy segíteni akarnak, nem? Mintha az emberben születésétől "eredetileg" benne lenne ez a képesség... :)
Tücsimücsi képzeld el hogy egyedül vagy gyerekként egy szobába ami tele van gépekkel ami rád an kötve és meg se mozdulhatsz!Szerintem a laptop szuper ötlet!
De abba egyet értek hogy sajnos a nővérkék,dikik akik arra esküdtek fel hogy embereken segítenek sajnos le se szarják azt aki nem tömik őket!
sajnos saját tapasztalatból tudom mert nővérem sokat van kórházba és akármilyen beteg rá se néznek ha nem ad nekik pénzt!EZ SZOMORÚ DE ÍGY VAN!!
Jól felhúztad magad ezen, hogy ne a dokiknak és nővéreknek menjen a pénz, de hidd el így van nagyon sok minden függ ettől!
A kislány akit említettem elsözör Debrecenben volt kórházban a nővérkék le se szarták ha a szülők nem pénzelték őket, többször majdnem meghalt ( pedig akkor még csak pár hónapos volt) hiába tudták milyen beteg.
Amikor raktak a zsebükbe, már mindjárt látszott a változás:(:(
Sajnos ez a büdös nagy igazság akár tetszik nekünk akár nem.
Ja...és TISZTELET a kivételeknek, mert vannak azért emberséges dokik és nővérkék.
Remélem a laptop azért meglesz szegénykének...
Bocs én ezt nem értem.
1. Egyáltalán nem lehetetlen összegyűjteni milliókat. Sok gyerek pontosan a számlanyitásnak köszönhetően kerül ki külföldre, mert ott nagyobb esély van a gyógyulására. Vagy ha még nem is kell külföldre kivinni akkor is sokat számítanak százezrek vagy milliók. A z ismerősöm gyerekét nem külföldön műtötték hanem Miskolcon és így is vagy 2-3 millióba került a családnak az egész ( utazás, szülőknek szállás, orvosoknak, nővéreknek pénzt adni stb)De a kislány meggyógyult, már eltelt a kritikus 5 év:)
Különben is: mi az, hogy itt nem ez a lényeg??? dehogyisnem...hisz majdhogynem a pénzen múlik minden. Sajnos ez van a mai világban:::(
2. Mert miért pont csak egy laptop a cél? Az nem hogy meggyógyítsák? vagy annyira gáz már a helyzet, hogy nincs rá esély? Bár a gyerekek szervezete csodákra képes...
Igen is iyenkor harcolni kell, bevetni mindent. Jó tudom ez CSAK a szülőkön múlik....amit javasoltam csak ők indíthatják el.
Remélem nem fogtok most engem itt lehurrogni, de akkor is leírom amit gondolok.
Nagyon sajnálatos betegség a leukémia, de annak nem sok értelme van, hogy gyűjtést szervezzenek a suliban. Ugyanis az csak egy csepp lenne a tengerben. Szegény szülők és szegény kisfiú szart se érne vele.
Amit én javaslok: számlaszámnyitás és honlapkészítés.
Ha a kisfiú szüleinek nincs mondjuk net, a topicindító kérhetne valamilyen ismerősétől segítséget egy honlap elkészítéséhez. Azon már rajta lenne egy számlaszám is, és akkor lehetne feltenni iwiw üzifalra, akár ide a hoxára is.
Akár úgy, hogy cikket írni és Hoxa segítségét kérni, vagy bármi.
Ehhez a betegségehez rengeteg pénz kell és "kicsiben" nem fog menni...ja...a kupakgyűjtés jó ötlet, de még az is kevés.
:)
Sok szerencsét!
Szia!
Szerintem, nagyon jó kis ötleteket kaptál :)
A koncertet szerintem nagyon nehéz összehozni. Viszont ha valóban nagy az udvar a suliban, akkor lehet egy jó kis sportnapot tartani. Mindenféle ügyességi játékokkal. Persze nem csak a gyerkőcöknek, hanem a szülőknek is. Aztán ide jöhet a palacsinta, süti, megunt játékok stb....
Szerintem ez összehozná a családokat is. Úgyis olyan keveset vannak együtt a családok.
További ajánlott fórumok:
- Segíteni szeretnék! Mit tegyek?
- Tud valaki nekem segíteni? Fogyni szeretnék, csak nem tudom, hogy miket egyek, hogy fogyjak?
- Elfogadható áron szeretnék menyasszonyi ruhát bérelni vagy venni! Tud valaki segíteni?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni?
- Szeretnék egy szegény családnak segíteni karácsonyra