Second hand avagy turkálóból öltözködni kínos? (beszélgetés)
:)
Jaj, de cuki sztori!
Na ugye! Már megéri turizni. :)
Szerintem, nem kinos, ki sem derül, mint ahogy valaki már irta, hogy tényleg igényes egyedi jó cuccokat is lehet találni. ( különben éppen ma volt rajtam kedvenc türkisz pulcsim, amit pár éve ott vettem,még meg is dicsérték a jó időben - ismerőseim körében nincs is olyan másnak ) Még a fiam alacsonyabb ill fiatalabb volt, neki is tökjó pólókat szereztem, még a gimis társak szülei Is érdeklődtek, hogy hol vettük ( szErencsére a fiam nem tudta megmondani ... ) éppen az a bánatom, hogy a turkát alacsony max középtermetű vékony nőknek találták ki, én a 175/80 körüli paramétereimmel nehezen találok magamra.
Nem jellemző, hogy ott vásárolok, de ott IS vásárolok ruhákat, ha megfelel. Csak az a dühitő, hogy a helyi turkatulaj önreklámozásként rögtön felsorolt 5-6 kolleganőmet, akik állitólag szintén ott vásárolnak. képzelem, nekik meg rám hivatkozik.
Különben Szabadkán szeretek vásárolni, de ott még az áruházakban sincsenek hirül sem olyan jó cuccok, mint némelyik jobb turiban.
felénk 2 féle turi van. az egyik fajta egyáltalán nem olcsó, pl. 1500-2000 egy póló, 3-4000 egy farmer. újat is kapsz ennyiért. sztem itt nem ciki vásárolni, hiszen nem büdös, nem koszos se az áru, se a bolt.
a másik fajta a büdös-koszos pár száz forintos, na innen soha. eleve nincs is benne semmi olyan ruha, amit magamra vennék.
Nekem turizni nincs türelmem.
Viszont nagyon sokszor voltam anno az osztályban a legjobban öltözött, a nyugatnémetországi rokonaim levetett cuccaiban:)
Szerintem nem ciki.
Úgy tűnik, hogy akik idáig hozzászóltak, azoknak nem kínos. De én sok embert ismerek, akik azt mondják, hogy ez bizony ciki, és ők a világ minden kincséért sem öltöznének turkálóból.
Egyébként én a való életben sem titkolom, hogy szoktam turkálni. Volt nem egy olyan eset, hogy a turkálós ruhámat dicsérték meg. Én meg nem csináltam titkot abból, hogy honnan van.
miert lenne kinos? csak te tudod, honnan vannak a ruhaid, es biztos sok ilyen ruci sokkal jobb minoseg, mint ujonnan itt-ott vasarolt :D
errol jut eszembe, milyen regen neztem korul ilyen uzletben mar
Pár éve szerettem rábukkanni jó cuccokra, pl vadiúj hosszú bőrkabátot vettem 2850 forintért :D
Aztán a kedvelt helyem megszűnt, a többi egyre drágább lett, már csak új ruhákat veszek.
Azt hiszem, az a bizonyos kellemetlen szag, amit érzünk, ha bemegyünk egy ilyen üzletbe - pont a fertőtlenítő szaga. Úgy tudom, kötelező fertőtleníteniük.
Én ecetes vízben szoktam előáztatni, aztán jön a sima mosás.
Rengeteg használt ruha üzlet van.
Van, aki előszeretettel turkál, van aki ezt több, mint cikinek gondolja.
Nekem van "turis" kincsem.
Ki hogy viszonyul a használt ruhákhoz?
További ajánlott fórumok:
- Divatosan szeretnék öltözködni, de duci vagyok!
- Súlyfeleslegesen is lehet trendin vagy csinosan öltözködni?miért van az hogy csak vékonyaknak van csini ruha?
- Ti vásároltok turkálóból? Vagy ez tabu téma?
- Miért vásárol valaki csak turkálóból ruhákat ha nem szorul rá?
- Könnyűvérűnek könyvelik el az olyan lányokat, akik így öltözködnek?
- Honnan lehet különleges ruhákat szerezni? Hogy tudnék stílusosan öltözködni?