Ha nem vágod fel, szúrkáld meg kötőtűvel, hogy át tudja járni az ecetes lé. Én most is raktam el a csalamádéba, karikára vágva, és egyben is, sőt negyedelve is a karfiol+hagyma salátába. Mi nagyon szeretjük, de készíthetsz belőle zöldparadicsom lekvárt, és chatney-t is. Mind a kettőt elkészítettem, és mondhatom finom lett.
Nem keseredik meg se egybe , se aprítva . Egy kolleganőm olyan zöldparadicsomot rakott el régen , ami csak zöldparadicsom volt , egy-egy üvegbe rakott egy pici csípős paprikát mellé / kutyaf.sza , v macsk.pöcse paprikának csúfolják / csodálatos íze volt tőle .
Én főtt zöldparadicsomsalátát raktam régebben üvegbe , akkoriban sok paradicsomunk nem érett be , az is nagyon fini , az szeletelt zöldparadicsomból és szeletelt hagymából áll .
Amúgy egyáltalán nem keserű. A nagyobbakat ha jó 1,5 cm-nyi darabokra felszeleteled, bepanírozod, utána kisütöd, megsózok, nos, az a sült zöld paradicsom:) Nagyon finom!
Üveges savanyúságot fogok elrakni. Még soha nem tettem bele zöldparadicsomot, de most szeretném ezt is kipróbálni. Félbe akarom vágni, úgy a karfiol, gyöngyhagyma közé rakni. Nem lesz tőle keserű az egész üvegnyi savanyúság?