Hordós savanyúságot hogy teszitek el? (beszélgetés)
30l-es hordóhoz.
13l víz,1,8kg cukor,60 deka só,1,7dl 20%-os ecet25gr szalicil,2 ek.kénpor,1 cs mustármag,1cs.koriander,1cs.bors,1cs.boróka bogyó 1cs babérlevél,kevés őrölt gyömbér,kömény,ánizs,kapor,ki milyen fűszereket szeret.ezeket összekeverni hidegen a hordóban és mehet bele a savanyítani való,mikor mi érik.Nagyon régóta ezt csinálom és mindig jó.Szoktam cseresznye paprikát vagy uborkát rakni kicsi üvegekbe,ebből a léből merek rá,lezárom és kész!
Szia!
Két napja ...csütörtökön megcsináltam az Ági-félét..
Tökéletes.
Már ettünk is belőle. Télére jó párszor fel kell töltenem,ha igy fogy.
A naplójának olvasója vagyok.
Így gyors volt.
Igen, ezeken túl vagyok. Megnéztem több receptet, de azért kértem segitséget, mert ha valaki már többször csinált és bevált neki, azt szivesebben venném, mint egy olyan recept, ami csak fel van töltve a netre. Aztán vagy jó, vagy nem.
Szoktam nézni egyébként a TV Paprikát, de engem nem a káposzta savanyitása érdekelne.
A SAVANYU uborkához szükséges egész bors kb.4-5 db,
kapor, kenyér, és azt néhány napig állni hagyod és
utána fogyaszthatód. Üdv.Ágnes
Szia!
Én már vagy 20 éve az alábbiak szerint teszem el:Lehet kapni a kapros savanyúság tartósítót,azt hiszem,hogy Knorr márkájú, A hátoldalán lévő recept szerint felforralom a vizet és a hozzávalókat.A 30 l-es hordóhoz kb 3 adagra lesz szükséged. Mikor kihűlt egy késhegynyi borként szórsz bele ,ez ropogósan tartja a benne levőket.Amikor van valami eltenni valód,akkor azokat jól megmosod,minden hibásnak látszó részt kivágsz belőle és egy kicsit lecsepegteted. Aztán mehet a hordóba. Én káposztával töltött paprikát,uborkát,karfiolt,apró dinnyét,gyöngyhagymát vagy nagyon apró hagymát szoktam bele eltenni. Nálunk ezek a nyerők.
Ugyanebből a léből szoktam üvegbe is eltenni,főleg piros káposztával töltött almapaprikát,de abba nem teszek borként,mert elveszi a színét.
Sok sikert hozzá.
A keverékben minden benne van a víz a cukor és az ecet kivételével.
Sok sikert hozzá
619. Savanyúság alaplé(kisnusi) 2010-05-10 08:08
Ferences atya savanyúságreceptje
Alaplé:HIDEGEN HASZNÁLJUK, NEM KELL FELFORRALNI!
3 l. hideg víz
1/2 l. 20 %-os ecet
7 púpozott evőkanál só
20 (vagy 30, vagy 40 ízlés szerint) dkg cukor
2 púpozott teáskanál szalicil
2 -II- szódabikarbóna
2 csapott teáskanál borkénpor
fűszerek (egész bors, szegfűbors, babérlevél, mustármag, koriander)
Ezzel az alaplével öntjük föl az uborkás üvegbe berakott, megtisztított savanyítani valókat.
Az uborkához tormát és kaprot is teszünk.
Egészben eltett, vagy piroskáposztával töltött paprikához tormát is tehetünk.
Csalamádéhoz az alaplé a jó.
A berakott alapanyagra öntöd, lekötöd és mehet a polcra.
Hordóba is!!
Lopott recept!!!!
Bocs előre is !!!
Smudlaagi!!!!!!Tőled van....de még ezután akarom csinálni...
12,5 l víz
0,75 l 20%-os ecet
0,63 dkg só
1,25 kg cukor
1,25 dkg borkén (fehér)
3,5 dkg timsó (gyógyszertárban kapható)
1,25 Na-benzoát
6,25 g fekete egész bors
fél cs. babérlevél
1,25 dkg mustármag
1,25 dkg koriandermag
torma, kapor ízlés szerint
A zöldeket mosás után két órána vízbe kell áztatni, utána a hordóba tenni.
Folyamatosan pakolható, de amíg meg nem tellik ill. érett nem lesz, naponta kevergetni kell.
Ubit ne tegyetek bele, mert az problémás. :) Ha egy rossz van benne, oda az egész műsor.
Sok sikert! :)))
Tavaj kipróbáltuk, de csak egy kissebb vödörrel.
Majd megpróbálom előszedni mi hogy állítottuk össze a levet. Azt tudom, hogy volt 3 receptünk is, és ezek keverékéből saját ízlés szerint csináltuk. Nekünk jó volt.
Ági anyukánk receptjei között biztos találsz.
Smudlaagi, így keresd!
Sziasztok
Évekkel ezelőtt már csináltunk , de az a recept nem ízlett a családnak. Van valakinek bevált receptje, kb. 30 literes hordóhoz. Olyan kellene amibe folyamatosan lehet dobálni a zöldségeket.
További ajánlott fórumok:
- Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.?
- Miért nem sikerül soha a hordós savanyúságom?
- Ti hogyan teszitek túl magatokat a múltban elszenvedett sérelmeken?
- Penészedett már be valakinek a hordós savanyúság, ha igen mit csináltatok vele?
- Ki tudja, hogy repülőgépen lehet e vinni Németországba, házi készítésű lekvárt, savanyúságot, és befőttet?
- Hordós savanyúságok