Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hordós savanyúságot hogy teszitek el? fórum

Hordós savanyúságot hogy teszitek el? (beszélgetés)


21. tatilu
2010. aug. 24. 15:13

30l-es hordóhoz.

13l víz,1,8kg cukor,60 deka só,1,7dl 20%-os ecet25gr szalicil,2 ek.kénpor,1 cs mustármag,1cs.koriander,1cs.bors,1cs.boróka bogyó 1cs babérlevél,kevés őrölt gyömbér,kömény,ánizs,kapor,ki milyen fűszereket szeret.ezeket összekeverni hidegen a hordóban és mehet bele a savanyítani való,mikor mi érik.Nagyon régóta ezt csinálom és mindig jó.Szoktam cseresznye paprikát vagy uborkát rakni kicsi üvegekbe,ebből a léből merek rá,lezárom és kész!

20. Buksi13 (válaszként erre: 19. - Supin)
2010. aug. 1. 19:06
Na ez tök jó hír, akkor követem a példád. :)
19. supin (válaszként erre: 18. - Buksi13)
2010. júl. 31. 12:09

Szia!

Két napja ...csütörtökön megcsináltam az Ági-félét..

Tökéletes.

Már ettünk is belőle. Télére jó párszor fel kell töltenem,ha igy fogy.

2010. júl. 27. 18:49
Köszönöm mindenkinek a segitséget, igyekszem finomat alkotni . :)
2010. júl. 27. 18:25
nekem is ezér féle receptem van rá de eddig ez vált be a legjobban.
16. supin (válaszként erre: 14. - Buksi13)
2010. júl. 27. 17:53
Nálam is jobban nyerők a már bevált receptek.
15. supin (válaszként erre: 10. - Buksi13)
2010. júl. 27. 17:52

A naplójának olvasója vagyok.

Így gyors volt.

14. Buksi13 (válaszként erre: 8. - Anyuci91)
2010. júl. 27. 17:30

Igen, ezeken túl vagyok. Megnéztem több receptet, de azért kértem segitséget, mert ha valaki már többször csinált és bevált neki, azt szivesebben venném, mint egy olyan recept, ami csak fel van töltve a netre. Aztán vagy jó, vagy nem.

Szoktam nézni egyébként a TV Paprikát, de engem nem a káposzta savanyitása érdekelne.

2010. júl. 27. 17:30

A SAVANYU uborkához szükséges egész bors kb.4-5 db,

kapor, kenyér, és azt néhány napig állni hagyod és

utána fogyaszthatód. Üdv.Ágnes

12. mazsola 58 (válaszként erre: 1. - Buksi13)
2010. júl. 27. 17:30

Szia!

Én már vagy 20 éve az alábbiak szerint teszem el:Lehet kapni a kapros savanyúság tartósítót,azt hiszem,hogy Knorr márkájú, A hátoldalán lévő recept szerint felforralom a vizet és a hozzávalókat.A 30 l-es hordóhoz kb 3 adagra lesz szükséged. Mikor kihűlt egy késhegynyi borként szórsz bele ,ez ropogósan tartja a benne levőket.Amikor van valami eltenni valód,akkor azokat jól megmosod,minden hibásnak látszó részt kivágsz belőle és egy kicsit lecsepegteted. Aztán mehet a hordóba. Én káposztával töltött paprikát,uborkát,karfiolt,apró dinnyét,gyöngyhagymát vagy nagyon apró hagymát szoktam bele eltenni. Nálunk ezek a nyerők.

Ugyanebből a léből szoktam üvegbe is eltenni,főleg piros káposztával töltött almapaprikát,de abba nem teszek borként,mert elveszi a színét.

Sok sikert hozzá.

A keverékben minden benne van a víz a cukor és az ecet kivételével.

Sok sikert hozzá

11. pista55 (válaszként erre: 5. - 9f98008a3b)
2010. júl. 27. 17:29
Mi uborkát is tettünk bele, igaz egy kicsit csípős lett mert erős paprika is volt benne, de mi szeretjük az erőset így nem volt gond, sőt finom volt.
10. Buksi13 (válaszként erre: 7. - Supin)
2010. júl. 27. 17:28
Köszi, már lejjebb is ajánlották az Ő receptjét, de megelőztél a keresésben.
9. Buksi13 (válaszként erre: 5. - 9f98008a3b)
2010. júl. 27. 17:26
Köszönöm. Pedig az ubi kellene, azt szeretik a gyerekek.
2010. júl. 27. 17:25
Kedves első hozzászóló azt javaslom neked, esetleg,ha bizonytalan vagy, akkor egy szakácskönyvet nézzél meg, vagy pedig beirod a keresőbe és esetleg ott ezzel kapcsolatosan kapsz segitséget és információt. A TV Paprika csatornát nem tudom szoktad e nézni ott például megmutatták, hogyan kell eltettni a hordós savanyú káposztát csak azt láttam, azon kivül még hozzáadnak hegyes erős, kicsi piros méregerős paprikát, babérlevelet, gondolom sót, hogy a leve legyen és utána vagy fapapuccsal taposták fogalmam nincs hogyan szokás,állni hagyják egy jó ideig, mire az izek összeérnek akkor bizonyosan jó lesz. Sok sikert, üdv.Ágnes
2010. júl. 27. 17:24

619. Savanyúság alaplé(kisnusi) 2010-05-10 08:08

Ferences atya savanyúságreceptje


Alaplé:HIDEGEN HASZNÁLJUK, NEM KELL FELFORRALNI!


3 l. hideg víz

1/2 l. 20 %-os ecet

7 púpozott evőkanál só

20 (vagy 30, vagy 40 ízlés szerint) dkg cukor

2 púpozott teáskanál szalicil

2 -II- szódabikarbóna

2 csapott teáskanál borkénpor

fűszerek (egész bors, szegfűbors, babérlevél, mustármag, koriander)


Ezzel az alaplével öntjük föl az uborkás üvegbe berakott, megtisztított savanyítani valókat.

Az uborkához tormát és kaprot is teszünk.

Egészben eltett, vagy piroskáposztával töltött paprikához tormát is tehetünk.

Csalamádéhoz az alaplé a jó.

A berakott alapanyagra öntöd, lekötöd és mehet a polcra.

Hordóba is!!

Lopott recept!!!!

Bocs előre is !!!

Smudlaagi!!!!!!Tőled van....de még ezután akarom csinálni...

6. Buksi13 (válaszként erre: 3. - Hpkati)
2010. júl. 27. 17:24
Megnézem, köszi.
2010. júl. 27. 17:24

12,5 l víz

0,75 l 20%-os ecet

0,63 dkg só

1,25 kg cukor

1,25 dkg borkén (fehér)

3,5 dkg timsó (gyógyszertárban kapható)

1,25 Na-benzoát

6,25 g fekete egész bors

fél cs. babérlevél

1,25 dkg mustármag

1,25 dkg koriandermag

torma, kapor ízlés szerint

A zöldeket mosás után két órána vízbe kell áztatni, utána a hordóba tenni.

Folyamatosan pakolható, de amíg meg nem tellik ill. érett nem lesz, naponta kevergetni kell.

Ubit ne tegyetek bele, mert az problémás. :) Ha egy rossz van benne, oda az egész műsor.

Sok sikert! :)))

2010. júl. 27. 17:23

Tavaj kipróbáltuk, de csak egy kissebb vödörrel.

Majd megpróbálom előszedni mi hogy állítottuk össze a levet. Azt tudom, hogy volt 3 receptünk is, és ezek keverékéből saját ízlés szerint csináltuk. Nekünk jó volt.

2010. júl. 27. 17:20

Ági anyukánk receptjei között biztos találsz.

Smudlaagi, így keresd!

2010. júl. 27. 17:17
Nekem is kellene!!!
2010. júl. 27. 17:16

Sziasztok

Évekkel ezelőtt már csináltunk , de az a recept nem ízlett a családnak. Van valakinek bevált receptje, kb. 30 literes hordóhoz. Olyan kellene amibe folyamatosan lehet dobálni a zöldségeket.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook