Savanyú káposzta, a nagy vitaminbomba (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Savanyú káposzta, a nagy vitaminbomba
akkor szedjem elé a gombákat a fagyasztóból?
káposzta kerül ..a bödönből..
nehogy... közbe közbe frisitsük az oldalt:!
és jöjjünk jó ötletekkel.:))
Na, ne hogy kihaljunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez egy egészséges fórum:)
úgyis van,a savanyú káposzta nagyon egészséges..
mi majd egyátalán nem szedünk gyógyszereket.. megprobálunk anélkül helyrejönni..
a piacon áruló üreg nénikék, egészségesebb terméket árulnak.. mind az amit külföldről hoznak be,,
szia Robi!
az lehet hogy mérhető, de nem itt, s nem nekem..
én inkább a megérzéseimre hagyatkozom, a szervezetem áltlában érzi, hogy mire van szüksége..
Osztán, hogy mire van lehetőség az egy teljesen más kérdés..
Boldog Karácsonyt és kellemes ünnepeket!
Szia Erika!
Mielőtt bármit is szednél,meg kell tudnod EGYÁL-
TALÁN kell-e szedned!!!Ez ma már mérhető!!
Boldog Karácsonyt!!
Robi
Bizonyára így van, semmi se a régi már..
Mesterségesen, gyorsan felpumpálnak mindent, hogy minnél több termés legyen, minnél nagyobb legyen a termesztett zöldség..s közben a tápértéke s az íze már nem a régi..
Nap mint nap megállapítom,hogy az alap élelmünket:a krumplit, hogy elrontották, az íze, minősége meg se közelíti azt ami régen volt..
De mit javasolsz , hogyan vigyünk be a szervezetbe..természetes ásványianyagokat, nyomelmeket..? Erika
Sziaztok!Úgy gondoljátok van még vitamin a mai s.ká-
posztába? Gödöllöi Agr.tudom.egyetemen Dr. Márai
Géza végzett tanulmányt.66'-90' vizsgált,búzát,
káposztát,tejet stb.A tej és a káposzta vitamin tartaltalma 100%ról- 5%ra csökkent.Amondó vagyok
kell az étkezésünk mellé a természetes módon be-
vitt ásványianyag,nyomelem,fitonutriens stb.
Róbert
amit hordóba, vagy bödönbe teszenek el s hideg helyen van tartva az eegész tavaszig eláll..még húsvétkor is jó..
amit csak a nagy borkánba(üvegbe) tettem el..úgy hirtelen savanyodni..azt Karácsonyig elhasználom...
kitettem a teraszra a hidegbe, mert benn meglágyul..ott kinn jól áll...
ne is!
már ettünk egy rendet abból amit nagy üvegbe tettem savanyodni, nagyon jól meg volt érve, s finom lett belőle a töltött káposzta..
a maradékot ki kellett tegyem a teraszra..nehogy túlérjen bent a melegben...
Még nem:( Annyira gyorsan eltelik az idô:(
DE!!!!!!!!! Ami késik, nem múlik:)
Sziasztok csajok,én ma találtam rá álmaim savanyú káposztájára:))
A pennymarketben vettem (zacskós),annyira finom,hogy abba se lehet hagyni...Nagyon ajánlom függőknek:))
Kipróbáltad már????
Én már 4 vödörrel készítettem,nagyon hamar fogy.
milyen érdekes!...
erről a zacskós módszerről még nem is hallottam!
Hosszú évek óta én is házilag savanyítom a káposztát.
5 literes műanyag vödörbe teszek egy műanyag zacskót,abba teszem a gyalult káposztát.
3 kg gyalult káposzta fér egy ilyen vödörbe.
1 kg gyalult káposztához 2-3 dkg sót kell számítani,fűszerként babérlevelet,köménymagot,borsot vagy borsikafüvet használok,de mehet bele bírsalma szelet és csöves paprika is.
Ezt rétegezve rakom,tömőfával jól megdöngölöm,és amikor tele a vödör,bekötöm a zacskó száját, nehezéket teszek rá,és mehet érlelődni. kb.3 hét után már fogyasztató,de ha meleg helyen tartom,2 hét is elég az érésnek.
Nagyon finom,kellemes ízű káposztát kapok így.
Ami késik, nem múlik:)
Mindig tanulunk valamit egymástól és ez így helyes:)
További ajánlott fórumok:
- Savanyú káposztát készítek, mert amit a csarnokban árulnak...
- Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából?
- A vércukor szintet mivel tudnám lehúzni ha még gyógyszer nincs?Valaki mondta hogy savanyúkáposzta levével van még esetleg valami?
- Ha valamit elsózok, krumplit teszek bele, az segít, de ha túl savanyú?(pl.töltött káposzta)Mit tegyek?
- Savanyú káposztát hűtőben, vagy fagyasztóban tároljam?
- Fagyasztható a rakott savanyú káposzta?