Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha valamit elsózok, krumplit teszek bele, az segít, de ha túl savanyú?(pl.töltött káposzta)Mit tegyek? fórum

Ha valamit elsózok, krumplit teszek bele, az segít, de ha túl savanyú?(pl.töltött káposzta)Mit tegyek? (tudásbázis)


30. Pné Veronika (válaszként erre: 29. - Klarika5)
2009. márc. 12. 11:28
Ez tetszett :-D
2009. márc. 12. 11:22
A fiatal feleség mindig boldogan várja friss ebéddel az urát. Az megeszi, de ezzel zárja: jó volt, jó volt bogaram, de édesanyám jobban csinálta. Egyszer szegény csaj odakozmálta a kaját. Félve tálalja fel az urának. Az megeszi, és azt mondja: na látod bogaram, ez már pont olyan, ahogy a mamám csinálta. --Savanyú? Ilyennek kell lennie.:)
28. Pné Veronika (válaszként erre: 24. - Cirmesitompika)
2009. márc. 11. 18:50
Örülök, hogy sikerült. :-)
27. agis
2009. márc. 11. 14:23
vizet kell hozzá tenni:) legalábbis édesanyám erre esküszik
26. cirmesitompika (válaszként erre: 25. - Pemete)
2009. márc. 11. 13:49
Kösz mindenkinek.
25. pemete (válaszként erre: 24. - Cirmesitompika)
2009. márc. 11. 13:16

:DDDDDDD A lényeg, hogy finom legyen:)

Ügyi vagy:)

2009. márc. 11. 13:13

Már nem savanyú!

Sütőpor+szódabikarbóna+cukor+rántás.

Köze nincs már a töltött káposztához, de ízre NEM ROSSZ!

Komolyan. Szerintem nem lesz baj vele.

23. era06 (válaszként erre: 21. - Cirmesitompika)
2009. márc. 11. 13:10
Szódabikarbóna. Pelle Józsefné ötlete alapján (szakácskönyvet ír)
22. pemete
2009. márc. 11. 13:09
Ne hagyd magad, mondd meg nekik, hogy márpedig ez nem savanyú:p Egyenek hozzá több kenyeret:DDD
21. cirmesitompika (válaszként erre: 20. - 450f37fbfa)
2009. márc. 11. 13:04
De nekem savanyú:-(
2009. márc. 11. 13:00

Egyszer még gyakorló háziasszony koromban baromira elsóztam a körömpörköltet.

S.O.S.jött a szomszédasszony és belerakott egy kávéskanál szódabikarbónát...és ezzel meghódítottam az apósomat.:)

19. ferkó50 (válaszként erre: 2. - Cirmesitompika)
2009. márc. 11. 12:53

Most sós vagy savanyú?Nem kóstoltad meg "nyersen"?

Kimossuk a káposztát előtte?,akkor nem kell savanyú káposztát venni.A saját érésű káposzta az igazi,nem pedig a citrompótlós.

18. cirmesitompika (válaszként erre: 17. - Klarika5)
2009. márc. 11. 12:48
Parancs értettem:-))
2009. márc. 11. 12:47
Ha szoktál tejfelt tenni a káposztára, akkor próbáld inkább főzőtejszínnel.Pici cukor is mehet a habarásba.Esetleg paradicsomkonzerv.De egyék meg savanyún.:)Máskor meg 2x is kimosod azt a káposztát.
16. cirmesitompika (válaszként erre: 13. - Féknyom)
2009. márc. 11. 12:33
Szóval?????
15. k.tünde78 (válaszként erre: 13. - Féknyom)
2009. márc. 11. 12:32

Ha van ,akkor még is mi???

Mert a sütőpor+aszódabikarbóna az húspuhításra van.Krumpli a sósabb ételek javítására.A rántás a túl savanyú kajákon már nem segít.

Nem kötözködöm,tényleg kiváncsi vagyok.

14. cirmesitompika (válaszként erre: 13. - Féknyom)
2009. márc. 11. 12:30
Megosztod velünk is???
13. féknyom (válaszként erre: 10. - K.tünde78)
2009. márc. 11. 12:24
De van!
2009. márc. 11. 12:22
A rántás, ha akár egy keveset raksz bele, felszívja a "savanyúságát", így nem lesz vizes sem és savanyú sem.
2009. márc. 11. 12:18

Megpróbálom ezt a sütőport, lehet beválik. Mi rántás nélkül szoktuk. Végül marad a leöntök....

Köszi.

2009. márc. 11. 12:15
Más megoldás nincs rá!!!!
2009. márc. 11. 12:14
Eszembe jutott még valami. Rántást tettél már bele?
2009. márc. 11. 12:14
Én ilyenkor öntök le a levéből,úgy is érzed,hogy mennyit kell levenni,és jöhet a víz hozzá.Ha ezután íztelennek éreznéd akkor ízesíthetsz rajta.
2009. márc. 11. 12:13

Én ezt találtam neked:


Ha egy savanyú ételnek enyhíteni akarjuk a savanykás ízét, hatásos egy kis sütőport beleszórni, attól kevésbé lesz savanyú.


Én még nem próbáltam de lehet, hogy beválik.

6. cirmesitompika (válaszként erre: 5. - Pemete)
2009. márc. 11. 12:11
Ha nem kapok praktikát, megpróbálom ezt.:-)
2009. márc. 11. 12:06

Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni:(

És ha felhigítanád vízzel, és a felesleges levét leöntenéd? Azzal is hígult a dolog, és kevésbé lesz savanyú, legalábbis a kémia alapján így kell lennie:)

4. cirmesitompika (válaszként erre: 3. - Pemete)
2009. márc. 11. 12:04
Akkor már leves lesz, a tejföl meg amúgy is savanykás. Ez nem hiszem hogy bejön, azért köszi.
2009. márc. 11. 12:03
esetleg több vizet kéne tenni hozzá, vagy több tejfölt, hátha az egy kicsit elveszi a savanyú ízt.
2009. márc. 11. 12:02
Pedig kimostam a káposztát, mégis sós lesz a családnak. Ki mit ajánl? Légyszike!!!
2009. márc. 11. 12:01
Ha valamit elsózok krumplit teszek bele az segít, de ha túl savanyú?(pl.töltött káposzta)Mit tegyek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook