Ha valamit elsózok, krumplit teszek bele, az segít, de ha túl savanyú?(pl.töltött káposzta)Mit tegyek? (tudásbázis)
:DDDDDDD A lényeg, hogy finom legyen:)
Ügyi vagy:)
Már nem savanyú!
Sütőpor+szódabikarbóna+cukor+rántás.
Köze nincs már a töltött káposztához, de ízre NEM ROSSZ!
Komolyan. Szerintem nem lesz baj vele.
Egyszer még gyakorló háziasszony koromban baromira elsóztam a körömpörköltet.
S.O.S.jött a szomszédasszony és belerakott egy kávéskanál szódabikarbónát...és ezzel meghódítottam az apósomat.:)
Most sós vagy savanyú?Nem kóstoltad meg "nyersen"?
Kimossuk a káposztát előtte?,akkor nem kell savanyú káposztát venni.A saját érésű káposzta az igazi,nem pedig a citrompótlós.
Ha van ,akkor még is mi???
Mert a sütőpor+aszódabikarbóna az húspuhításra van.Krumpli a sósabb ételek javítására.A rántás a túl savanyú kajákon már nem segít.
Nem kötözködöm,tényleg kiváncsi vagyok.
Megpróbálom ezt a sütőport, lehet beválik. Mi rántás nélkül szoktuk. Végül marad a leöntök....
Köszi.
Én ezt találtam neked:
Ha egy savanyú ételnek enyhíteni akarjuk a savanykás ízét, hatásos egy kis sütőport beleszórni, attól kevésbé lesz savanyú.
Én még nem próbáltam de lehet, hogy beválik.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni:(
És ha felhigítanád vízzel, és a felesleges levét leöntenéd? Azzal is hígult a dolog, és kevésbé lesz savanyú, legalábbis a kémia alapján így kell lennie:)
További ajánlott fórumok:
- Savanyú káposztát készítek, mert amit a csarnokban árulnak...
- Savanyú káposzta, a nagy vitaminbomba
- Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából?
- A vércukor szintet mivel tudnám lehúzni ha még gyógyszer nincs?Valaki mondta hogy savanyúkáposzta levével van még esetleg valami?
- Savanyú káposztát hűtőben, vagy fagyasztóban tároljam?
- Rakott savanyú káposztából ehet egy 22 hónapos kisgyerek?