Sasszem lézeres szemműtét (beszélgetős fórum)
Kontaktlencset siman hordhatsz, azert szoktak a szemuveget mondani eloszor, hogy szokja az agy, illetve, mert lencseben altalaban picit mas dioptria kell.
A mutet sok dologtol fugg, beleertve az eletkort is, de friss szemuvegeskent valoszinuleg nem vallalnak be, mert legalabb egy evig nem romolhat a szem elotte. (30 evig voltam szemuveges, kozben 20+ evig lencses, es ket honapja csinaltattam meg a mutetet.)
Csak hason alszom...
Flexibilis a szemüveg szára,soha sehol nem nyomott.
Jajj csak azt ne mond,aki egyébként megvan
Én olyat tudok a környezetemben akinek 14 dioptriás volt a lencséje, sztk-ra korrigálták neki úgy hogy 1,5 dioptriára lenne szüksége,de ő nem csináltat szemüveget,neki ez így megfelel.
Fel sem fogja milyen dolog jól látni.Egyébként asztalos,és jó munkája van.Anno láttam kb ötször mért,nagyon közelről látta jól a mérőszallagot.
Te sosem alszol oldalt vagy hason?? Egyébként lerakom az éjjeli szekrenyre, hová tűnne?
Nem hinnem hogy egészséges hogy folyton nyomja a fejedet.
A fórum indítónak elképzelése nincs hogy szemüveget hordjon....erre írtam megszokás kérdése.Fogpótlás után is sokan vannak úgy hogy " leveszi a koronát" mert idegen anyag van a szájában...és lám mindenki megszokja.
Akkor most hallottál.Van és előnye,soha nem vész el(hová raktam),nem karcos a lencse,nem esik le.
Jézusom !!! ilyet se hallottam még h alvásnál sem veszi le valaki a szemüvegét !!!! azért van némi különbség 1 szemüveg + 1 fogpótlás között !!!
... a lányom azért úúúútálta a szemüveget , mert bepárásodott rögtön ahogy a hidegről bement valahova !
... de mikor 1x valaki aszonta h azért csináltatott szemüveget ? mert a szemüveg tekintélyt ad ?!!!!!!!!!!!!!!! akkor majdnem dobtam 1 hátast , csak sima üveget raktak neki a keretbe :((((((((((((
Nekem anno vagy 15 éve azt mondta a szemorvosom, ha akarom megműttethetem, hogy ne kelljen szemüveg. De ő nem műti meg bizonyos dioptria és bizonyos életkor alatt! Mert véleménye és tapasztalata szerint ha elkezdődött a szem öregedése akkor műtét után az nem fog megállni, akkor onnantól fog újra romlani.
Nem vagyok biztos, de olyan 45-50 év körüli és 3-4 dioptria romlást mondott minimumnak? Tényleg rég volt, nem emlékszem pontosan. Mondjuk én már műthető lennék ennek fényében, korom és dioptriám is megvan de már megszoktam a szemüveget. Természetesen a magán klinikák műtenek, hisz fizetsz érte legfeljebb ezt nem említik.
Én szép szemüveget csináltattam magamnak, ami kicsit olyan, mint egy ékszer. Nincs kerete, így diszkrét.
Ha nagyon idegenkedsz a szemüvegtől, mielőtt megműttetnéd magad, kipróbálhatnál valami szemtréninget. Sok esetben a látás romlását a szem körüli izmok nem megfelelő állapota okozza, amin szemtornával lehet javítani.
Arra írtam a meg barátkozást a szemüveggel mig nem viselhet kontakt lencsét.
Ugye,mindenkinek van valami " dilije".
Ilyen dioptriánál én biztos, hogy nem műttetnék.
Arra készülj fel, ha valami miatt nem lesz tökéletes az eredmény, kontaktlencsét már nem tudsz hordani.
Azért az már a másik véglet, hogy valaki szemüvegben alszik. Meg minek kell megbarátkozni valamivel, ami ellen lehet tenni?
Mondjuk én ilyen dioptriánál biztos nem engedném hogy a szememhez nyúljanak, de ez már az én hülyeségem...
Nem is értem mi az ami zavarna egy szemüveg viselésében,amit még sem próbáltál? Napszemüveget se hordtál?
Én 25 éve szemüveges vagyok kb 10 éve alváskor sem veszem le.
Barátkozz a gondolattal,lesz még ilyen dolog a későbbiekben, pl: fogpótlás.
... ezt ott kellene megérdeklődnöd ! ahol szeretnéd megműttetni a szemedet , a telefonszámon ami a hirdetésükbe van !
... a gyerekeimnek ennél sokkal rosszabb volt a szemük amikor lézerezték / a lányomnak legelőször szemüvege volt , utána 1 ideig kontaktlencsét viselt / de előfordult h oxigénhiányos lett tőle a szeme :( / végül meglézerezték / nem mostanába 23 évvel ezelőtt még 98-ba , azóta már 1 olyan sasszem kezelésen is túlesett na + az elmúlt 23 év alatt biztos h sokat fejlődött ez a fajta műtét is ! /
További ajánlott fórumok:
- Lézeres szemműtét
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?