Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes? (tudásbázis)
Sziasztok, szia Katus! A tapasztalataid érdekelnének, azóta már biztos megvolt a műtéted és én is most hozzájuk készülök kuponnal! Képzeld 236 ezerért vettem a két szemre :-) Köszi!
Szia. Én máshol műtettem.
Kicsit másképp gondolkodom a dolgokról, ha nekem nem lett volna alkalmas PRK-ra Laesiket nem csináltattam volna semmi képp (nem az anyagiak miatt).
Nem kell táppénzre menni a PRK-val sem. Napi 12-órát monitor előtt dolgozom. Csütörtökön csinálták, hétfőn teljes gőzzel dolgoztam.(Ezt azért ütemeztem így mert a műtét után 3-napig vissza kell járni kontrollra)
Annyi volt az első 1-2 hétben kicsit zavaró, hogy ha egyik pontról (mondjuk kézzel írtam, naplóztam) felnéztem a monitorra és ott folytattam a munkám kellett 5-10 másodperc amíg kitisztult. Vezetésnél, ha felirat volt valamelyik táblán, főleg ha fehér betűs az körvonalas volt egy ideig, ill este szórt fényként láttam a szembejövők lámpáit. Ezek normális jelenségek, egyáltalán nem zavaró annyira, hogy a napi dolgait az ember ne tudja végezni.
Sziasztok!
Énis szemműtétre készülök. Szeretném megkérdezni, hogy van-e vkinek tapasztalata, vagy hallott-e már másoktól a Budai Szemészeti Központról és az OptiLasik eljárásról.
Esetemben a PRK nem megoldás, mivel fiatal pályakezdő vagyok, aki sajnos nem engedheti meg magának az akár több hetes kiesés a munkából, mert ugye a PRK gyógyulási ideje jóval hosszabb. Az orvostól az OptiLasikra ezt a leírást kaptam:
"A LASIK esetében a lebenykészítést egyszer használatos automatizált késsel végezzük, nem lézerrel. A lebenykészítés veszélyei a korábbi időkből származnak, amikor még többször használták és nem volt automaizált a metszés. A modern késes megoldásokhoz képest a lézeres lebenykészítés pontossága nem jelent pluszt, nem befolyásolja a dioptriát az összehasonlító vizsgálatok tanúsága szerint. "
Elvileg ez a műtét is olyan, hogy akár már másnap dolgozhatnék, de én hétvége előttre tettem be a műtétet, így két nap lesz táppénz, és még egy hosszúhétvége pihi. A kérdésem az h ki hallott már erről, kinek van tapasztalata, és mit tudtok a Budai Szemészeti Központról?
Köszi!!
Sziasztok!
Volt már valkinek műtéte,a legújabb módszerrel,közellátzás műtét.Nem rég óta csinálják.Öregkori közellátás.
Ja, ami a módszert illeti az a Lasik/Lasek vagy vmi ilyesmi technológia volt, ez a legújabb fajta. Drágább mint a régiek, de másnapra jó a szem.
Az ár nálunk 395 font szemenként (Skócia), azaz olyan kb 120 ezer forint per szem. Nálunk ez magasabb ár volt, mert cilinderes is volt a szeme, így összesen picit több mint 1000 font volt, azaz olyan 300ezer forint. De ennyi volt összesen, nem kellett az orvosnak a vizsgálatokért fizetni, minden szemcsepp is bele volt kalkulálva, szóval semmi plusz költség. És ugye a második műtétért egy fillért se kellett fizetni és újra adtak még cseppeket is.
Ennekk ellenére egyik ismerősünk, aki ugyancsak idekint él, hazamentek megműttetni a szemet magánorvoshoz, úgy volt, hogy 150ezer lesz szemenként ugyanezzel a technológiával. Aztán a végösszeg félmillánál is nagyobb lett, mert a cseppek, a vizsgálatok, stb stb... Gondolom azért mentek mégis Mo-ra a műtét végett, mert nem tudnak angolul - mi másért?
Nagyon megéri. A páromnak műttettük meg a szemét és végre nem kell szemüveget hordania. A legutolsó szemüvege 50ezer forintba került és naponta többször is meg kellett húzni a csavart benne. Nem olcsók a szemüvegek és folyton csak a gond van velük. Megvolt a műtét már több mint egy éve, azóta semmi gond, nem kell törölgetni a szemüveget állandóan, nem kell vigyázni rá, nem lesz párás, stb. Csak pozitívumokat lehet mondani.
Elsőre egyébként csak az egyik szeme lett jó, így a másik szemét újra kellett műteni, de annyiból nem probléma, hogy életre szóló garancia van a szemeire, szóval ha valami lenne vele, akkor újra ingyen megműtenék. :D:D:D
Olyan technológiával műtötték, hogy másnap a kontrollra már úgy mehetett, hogy ő vezeti a kocsit, mert már elvileg tökéletesen kell látnia addigra. Igazából már hazafelé is ő vezetett a műtét után. :D
Ami kellemetlen volt utána, hogy egy ideig szemcseppezni kellett és volt olyan is, hogy éjjel felkelt, hogy extrán ki van száradva a szeme és mintha ki akarna folyni, de cseppentett bele és aludt tovább.
Mi nagyon meg vagyunk vele elégedve, most már az én szememen a sor, pedig csak mínusz feles a szemem, még a szemüveget sem hordom évek óta, mióta már nem tanulok, de ha tökéletes lehet a szemem egy műtét segítségével, akkor miért is ne? Nem igaz? :D
Ebben a témában van már másik fórum is, ott több a hozzászólás, onnan talán jobban lehet tájékozódni.
Az én fiam 2 éve volt lézeres szemműtéten, azt hiszem akkor 150 ezer volt egyenként. Sajnos, nagyon sokat van a monitor előtt, és én úgy veszem észre, hogy romlott a szeme.
Szia ajacska!
Ciki ha azt mondom,nem tudom?..16,5 dioptriámból 3,0 van.többféle módszer is van a doktornőnél?Én meg se kérdeztem...Lefaragott a szaruhártyából talán?-hámosodást vátunk 2 napig-addig fájt.dec 2-án műti a másikat.te mi tudz ezekről a dolgokról?
Sziaszto!
Túl vagyok a suegedi szemműtéten!Hihetetlen érzés LÁTNI!
Sziasztok!
Én is szerettem volna szemműtétet, de addig nem csinálják meg, amíg romlik a szemem egy éven belül. Szóval még nem jutottam el oda.
Szia ajacska!
Én is Szegedre szeretnék menni műtétre, de nem tudom, hogy mire számithatok. Sikerülni fog-e és mennyi ideig lesz hatásos. Milyen gyakran kell kontrollra menni vagy hogy zajlik a műtét.
Kérlek válaszolj!
Sziasztok!
Holnap megyek vizsgálatra Szegedre.Sehol máshol nem vártak még vizsgálatra sem,-14 dioptriám van egyéb nyalánkságokkal.A doktornő nagyon kedves volt a telefonban,ő nem látja lehetetlennek megműteni,-persze majd holnap kiderül.Járt valaki esetleg közületek Szegeden?Tapasztalatok,árak..Minden érdekel.Köszike
itt van írva a műtétről
Egy ismim most készül a jövő hónapban ilyen műtétet csináltatni...neki 130 ezer lesz egy szem..
egy másik ismim tavaly csináltata , pontosan nem tudom hogy mennyiért , de a lényeg hogy úgy lát azóta mint a sas...