Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni? (tudásbázis kérdés)
hello.
Nekem májusban lesz egy éve,hogy mütöttek. AZ NORMÁLIS,HOGY MÉG NEM NULLA,ugyanis mint ahogy lassan romlott a szemed régen,igy most ugyanugy lassan gyógyul a szem. Nem fog egy pár hét alatt beállni nullára. Nekem minden honapban különbözöek voltak a dioptriáim. Volt mikor egyik honapban volt az egyik +,a másik -. Aztán a következő honapban forditva...8honap kellett ahhoz,hogy teljesen 0 legyen. Havonta járok controllra a műtét óta,semmi baj nincs a szememmel. Nekem is fájt a fejem,a szemem szurt,de ez normális,nem kell megijedni,minden szervezetet máshogy visel meg a műtét. Én is ideges voltam,mert nem volt egyik honaprol a másikra tökéletes,de türelmesnek kellett lennem,nem tehettem mást.Nekem nem irtak szemüveget erre,hisz ez normális,hogy lassan gyógyul. Ennek kérdezz ujbol utána,hogy pontosan miért is kell a szemüveg...Kitartás!
nekem 13 éve műtütték a szememet, azóta megint szemüveget viselek. Ezekkel a műtétekkel az a gond, hogy nincsenek kifutott betegek, hiszen a technika új. Tehát nem tudjuk, hogy 5o év múlva milyen következményei lesznek a szemnek.
Nekem a műtét miatt cilinderes lett a szemem, az orvos azt mondta, hogy sok lézeresen műtött beteggel hasonló a helyzet.
Én csak lebeszélek embereket erről.
Hát igen hétfőn telefonálok időpontért, azért garancia van rá.Ehhez sem kell még szemüveg a vezetéshez.A farkasvakság már előtte is volt mármint a műtét előtt a jogsit is úgy kaptam meg, hogy az oktatót kicseleztem, így nem jött rá, hogy egyszer vezettem csak sötétben.De nem is kellett azóta sem, csak egyszer, viszont kb 20-al mertem menni :( Az bánt, hogy azt hittem majd az öregkori szemromláshoz kellesz csak szemüveg, de most az orvos szerint hordanom kell, hogy kizárjuk, a fejfájásnak ez okát.De valahogy a havi 20 ezres hitel törlesztés (a műtét miatt) mellett, nem akarok még 20-ért egy szemüveget.
Bneodra leírnád milyen mértékben romlik neki és hol műtötték?
Egyébként az orvosom zöldhályogra gyanakodott a háziorvos.A farkasvakságra A vitamint kaptam heti 2-szer.De az annyira nem is érdekel azzal már megtanultam élni, csak most neve is van.És az nem a műtét óta, de hogy romlik ilyan hamar a szemem, ha így haladok 5 év és megint -5 dioptriás lesz?
Szerintem menj vissza mindenképpen oda is ahol műtüttek... Nekem novemberben volt 10 éve a műtétem (nem emlékszem pontosan az adatokra, de olyan -4-es körülről csinálták 0-ásra.) Előtte szemüveggel, kontaktlencsével vezethettem. Most jogsit kellett hosszabítanom és megnézték a szemem. Az egyik 0,5-ös a másik 0,75-ös így nem kell semmi a vezetéshez:)
Szóval szerintem ne hagyd annyiban!
Húh pedig én is gondolkoztam szem műtéten.Nekem 1 és 0,75 ös a szemem távolra nem látok jól.Azt mondták olyan kicsi ez a dioptria, hogy nem tudnák 100 % ra megjavítani.
És műtét előtt a farkasvakság milyen volt?Szédültél is?
Sziasztok!
Szóval a problémám hogy 1 éve hónapja műtöttek, ma voltam a szemészeten és megint -0,5-ös a rosszabbik szemem.A lényeg, bal szemem -1-es a jobb -5-ös volt kihozták elvileg 0-ra.A fejem sokszor fájt a műtét előtt is, most egyre erősebb fejfájásaim vannak, amik nyomják a jobb szememet ezért mentem orvoshoz.Az eredmény, mivel este nem látok jól vezetni, stb. farkasvakság, és a jobb szemem romlott.Ez elvileg főleg ilyen rövid időn belül nem lehetne.A fejfájásnak egyébként semmi köze a szememhez.Prk volt mindkét szemem.A hitelét még ki sem fizettem és most szemüveget írnak fel.Szóval egy kicsit fel vagyok háborodva, vagy ez lehet?Ez gáz, el vagyok keseredve.29 éves vagyok egyébként.
Vélemények?