Sárgarépás céklasaláta recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sárgarépás céklasaláta hozzávalói:
3 db sárgarépa
1 db cékla
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál római kömény
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Sárgarépás céklasaláta elkészítési módja:
A sárgarépákat meghámozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, roppanósra főzzük. A céklát megfőzzük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk apróra vágott fokhagymát, a köményt, és kicsit megpirítjuk. (A hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!) Hozzáöntjük a főzött répát, céklát. Megszórjuk pirospaprikával, sóval-borssal ízesítjuk, kicsit összeforrósítjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Tímea_, 2023. márc. 3. 11:36
A sárgarépás céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.