Sárgarépaleves kefírrel recept
30 perc
A Sárgarépaleves kefírrel hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
5 db sárgarépa
5 dkg vaj
csipetnyi csilipor
csipetnyi őrölt fahéj
csipetnyi currypor
6 dl zöldségleves-alaplé
só
1,5 dl kefír
A Sárgarépaleves kefírrel elkészítési módja:
Hagymát kockázzuk fel. A megmosott sárgarépák közül 4 db-ot reszeljünk finomra, az ötödiket csíkozzuk fel. Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, a csiliport, a fahéjat,és a curryport is. Kb.5 percig hagyjuk párolódni. Öntsük a fazékba a zöldségleves-alaplevet. Főzzük 15 percig, majd turmixoljuk össze és ízlés szerint sózzuk meg a levest. Újra főzzük fel, adjuk hozzá a felcsíkozott sárgarépát, főzzük tovább kb.5 percig végül öntsük bele a kefírt is.
Fiam iskolai szakácsfüzetében találtam, "erőt adó levesek megnevezés alatt".
A leves nemcsak egészséges, de a gyomrunkat is felkészíti a további fogásokra:-)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2009. szept. 26. 12:31
A sárgarépaleves kefírrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.