Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgadinnye krémleves I. recept

Sárgadinnye krémleves I. recept

A Sárgadinnye krémleves I. hozzávalói:
2 nagyobb sárgadinnye
3-4 dl vegyes rostos gyümölcslé
5 dl sárgabarack joghurt
1 kis doboz málna
a díszítéshez: tejszínhab


A Sárgadinnye krémleves I. elkészítési módja:
1.) A dinnyéket félbevágjuk, kör alakú vájóval gömböket vájunk ki a húsából úgy, hogy végül csak a dinnye héja maradjon. A dinnyebelet egy külön edénybe tesszük. Ügyesebbek eleve cakkosra vághatják a dinnye peremét, úgy még szebb lesz. 2.) A dinnyebelekhez adjuk a gyümölcslevet, a joghurtot, és a málnát, majd botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet. 3.) A levest hűtőbe tesszük tálalásig, majd a dinnyehéjakba merjük, tejszínhabbal, eperrel, citromfű levelekkel díszítjük. A receptet Mirza (Morzsálós) küldte.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgadinnye krémleves i. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook