Sántít a fiam (beszélgetés)
Sziasztok!
Bocs, hogy belekotty.. nálam is így kezdődött, 5-6 éves lehettem, mikor elkezdtem sántítani, a 4. orvosnak eszébe jutott a csípőröntgen, és kiderült, hogy Perthes-kórom van.
Ez a combfej kopása tulajdonképpen, kicsi korban könnyen kezelhető, akár korrigálható is járógéppel, és mire felnövünk, nagyjából ki lehet nőni, persze még ma is fáj a lábam néhanap, és gyengébb a jobb lábam (nekem jobboldali van csak). De pl. 18 éves koromtól 8 éven át hip-hopot táncoltam, és nem zavart! :)))
Persze lehet, hogy csak egy csípőizületi gyulladás van a háttérben, ha sántít a gyermek, de, ha mód van rá, kérjetek egy csípőröntgent.
Sok pihenés, könnyített torna, úszás, ezek segíthetnek a csípő-problémákon! Az úszás nagyon-nagyon jó rá!!!
Jobbulást!
jól van, örülök, hogy "csak" ez a baj, látod mondtam :)
ne foglalkozz máskor azokkal, akik előhozakodnak elrettentő példákkal.
mit kaptatok rá?
ne ijesztegessétek szegényt... :(
ezért nem szabad felrakni fórumra egy ehhez hasonló kérdést...
orvosi szakvélemény nélkül nem lehet semmit mondani és egyaltalán nem biztos, h azokat a dolgokat, amik velünk történtek meg, az ő kisfiára is rá lehet vonatkoztatni...
Szia!
Először is nyugodj meg!! Pont írni akartam, h valszeg ízületi gyulladása van, nekünk is volt egyszer ilyen.
Mit kapott rá? Mi Cataflam cseppet kaptunk rá, ami ízületi gyulladásra is tökéletes ugye, és marha sokat kellett pihennünk. Emlékszem, csakis ülő-foglalkozásokat találtam ki.
Sztem vidd el holnap a dokihoz (az ügyeletesekkel ne foglalkozz, szart se érnek soha) és kérdezz rá vm. gyulladáscsökkentőre.
majd írj, h hogy van a kisfiú, jobbulást!!
További ajánlott fórumok:
- Mit szólsz ehheze a történethez? Csak nekem sántít benne néhány részlet?
- MIért sántít a kiscicám?:(
- 5 éves kisfiam ma sírva kelt, hogy fáj a lába, térde inkább. Az egész napi sántítás után elvittem 1 röntgenre, de nem mutatott semmit. Sem f
- Mit tudok tenni ha idegesít, hogy a bal lábamra sántítok?
- Csípőfájdalom, egyoldali sántítás-MItől?
- Állatorvos tanácsára lenne szükségem! A cicám kombinált oltást kapott két és fél hete, sántíthat tőle?