Salátarecepteket szeretnék !!! :) (beszélgetés)
Majonézes-fokhagymás céklasaláta parmezánnal a tetején
Színe és íze is ínycsiklandozó :)
Pitypangsaláta
-hozzávalók kb. 2 személyre-
Frissen szedett, zsenge pitypanglevelek, hajtások, szárak, bimbók - körülbelül 40 dkg-nyi.
2 db nagyobb szem héjában főtt burgonya,
2-3 db főtt tojás,
ízlés szerint só + tökmagolaj.
A pitypangot megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb leveleket kettétépjük, és egy nagyobb tálba tesszük. Rákockázzuk a főtt burgonyát és a főtt tojást, megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és tökmagolajjal nyakon öntjük (nem kell bele túl sok). Nagyon finom, egészséges és egyáltalán nem keserű!
Tapasztalatok szerint fogyasztása közben/után kellemes melegség önti el az embert. Én is éreztem már. :)
* 50 dkg alma
* 30 dkg zeller
* 1 narancs
* 5 dkg dióbél
* 1/2 citrom
* 2 dl joghurt
* 1 evőkanál majonéz
* zellerlevél
* köménymag
* őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított almát és zellert vékony csíkokra gyaluljuk - vagy apró kockákra vágjuk -, majd összekeverjük és meghintjük néhány csepp citromlével. A narancsot apró kockákra daraboljuk, hozzáadjuk az almához és a zellerhez. A joghurtot összekeverjük a majonézzel, az apróra vágott dióval, megszórjuk köménymaggal, borssal majd az így elkészített öntetet hozzáadjuk a zöldséghez. Alapos keverés után a salátát érni hagyjuk egy órát hűvös helyen és apróra vágott zellerlevéllel megszórva tálaljuk.
Újkrumplis tonhalsaláta
Hozzávalók:
35 dkg aprószemű újburgonya
2 szem paradicsom
3 ek apróra vágott petrezselyem
15 dkg tonhalkonzerv
3 ek olívaolaj
só
őrölt bors
2-3 szem mogyoróhagyma (vagy fehérhagyma)
1-2 keményre főtt tojás
3-4 evőkanál fehérborecet (vagy világos balzsamecet)
Elkészítés:
1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult, meghámozzuk és karikára vágjuk, majd megint félbe.
2.A tojást megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockára szeljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
3.Egy pohárban az olívaolajat és az ecetet összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
4.Egy salátás tálba rakjuk a zöldségeket. A tonhalat villával szétnyomkodva szintén belekeverjük.
5.Az ecetolajöntettel meglocsoljuk, tetejére szórjuk a petrezselymet és hűtőben 1-2 óra alatt lehűtjük.
6.Hidegen tálaljuk.
Szia!
Miért is nem diétás???
Tészta sali:
50dkg tészta
5 fött tojás
savanyú ubi
gépsonka
olivaolaj
bors
só
Főtt tojás sárgáját kiszeded kikevered az olajjal és teszel bele sót borsot meg egy pici ecetet ,majd a gépsonkát csikokra vágod vékonyra és ugyanígy a savubit ezeket össze kevered a tésztával és a tetejére reszeled a tojásfehérjét!!Alegjobb a színes orsó tésztából!
Hát nem éppen diétás, de azért nagyon érdekelne, hogy a tésztasalit hogy kell csinálni??
Tudja valaki?
Sziasztok!
kigyó uborka ,paradicsom.jégsaláta vagy ruccola egy kis mozzarella sajt só balzsamecet ,olivaolaj és lehet kapni a pennyben saláta fűszerkeveréket azt tudom ajánlani hozzá kaloria szegény saláta nyáron a legjobb!!!
Kedvenc salátám:
Kovászolni való uborkát kis kockákra darabolom (ha-
jastól).Készítek öntetet:joghurt (v.sovány tejföl),
fokhagyma,kapor,só ,csipetnyi cukor.Nagyon finom
benne a kis kockákra vágott sajt(el is maradhat).
Egy órát hűtőbe rakom. Kipróbálom majd főtt tojással
is.
Nekem a joghurtos zöldbabsaláta egyik kedvencem! Imádom a zöldbabot!:)
A zöldbabot(ha friss,vagy mirelit sós vízben megfőzöm. Kefirből,apróra vágott petrezselyemzöldjével, zúzott foghagymával, sóval, borssal, kevés friss citrom levével öntetet készítek és a kihűlt zöldbabra öntöm. Összevágott kemény tojással,virslivel, vagy sonkakockával lehet tartalmasabbá tenni.
Szerintem isteni!:)
Az én kedvenc salátám ilyenkor tavasszal:
új fejeskáposzta hajszál vékonyra gyalulva,sárgarépa vékonyra vágva vagy gyalulva /gyufaszál vastagságra/,főtt tojás karikázva,virsli karikázva,sajt kockázva,vagy párizsi kockázva.
Kefir vagy joghurt összekeverve kis olivaolajjal,mustárral,porcukorral,sóval,borssal,esetleg kevés zsírszegény tejföllel.
Ráönteni a salátára,2-3 órát állni hagyni.
Nagyon laktató és finom.
Nagyon finom,ha nem teszel bele tojást,sajtot,virslit,akkor sültekhez is nagyon finom.
Csirkés saláta epres-mustáros öntettel
Első hallásra én is kételkedtem...de nagyon fincsi! Itt az alaprecept, ez lehet egyszerűsíteni illetve + zöldségekkel tuningolni
Kockára vágott ubi, paprika, paradicsom, salátadarabok, rukkola. fetasajt, újhagyma. Öntet1:olivaolaj, dijoni mustár, só, bors
Öntet 2: citromlé, olivaolaj, só, bors
Szia nekem is itt a hoxán ajánlották ezt az oldalt:
Én semmi extrát nem tudok írni a fiam viszont nagyon szereti:
Többféle zöldséget fel kell vagdosni (jégsaláta, uborka, paprika, lilahagyma, paradicsom)
Öntet: 1-2 doboz kefirbe kapor, kis só.
Szia,
Sok paradicsom kockára vágva. Kis tálban: olivaolaj, balzsamecet, bazsalikom(friss), fokhagyma zúzva(sok). A paradicsomra só, bors és a kis tál tartalma...fincsi.
Sziasztok!
Szeretnék változtatni az életmódomon,bizonyos köreteket elhagyni és helyette salátákat enni húsok mellé,vagy akár magában.Ehhez keresnék finom,egyszerű recepteket.Ha valakinek van valami jó receptje,kérem ossza meg velem a fórum keretein belül!!Köszönöm