Sajtos-tejszínes rakott pulyka recept
60 perc
A Sajtos-tejszínes rakott pulyka hozzávalói:
1 kg pulykamell
40 dkg reszelt sajt
5 dl tej
5 db tojás
3 gerezd zúzott fokhagyma
zsemlemorzsa,
liszt,
margarin,
só,
tejszín,
A Sajtos-tejszínes rakott pulyka elkészítési módja:
A pulykamellet szeletekre felvágjuk, és fokhagymás tejben 2 órára bepácoljuk. A sajtot lereszeljük a tojásokat egy tálban felverjük. Egy jénai tálat margarinnal kikenjük. A pulykamellszeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsás reszelt sajtba forgatjuk, majd rétegesen lerakjuk a jénai tálba. Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverjük, és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk tejszínnel és közepes lángon sütőben szép pirosra megsütjük.
Rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2008. febr. 27. 07:36
A sajtos-tejszínes rakott pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.