Sajtós ropogós (beszélgetős fórum)
Jó ára van,nem mondom.
Az enyémet az apukám csinálta.
Sziasztok!
Nekem is van régi típusum, még a mamié volt. Emlékszem ő a gázlángon csinált ilyen nasit. Csakhogy nekem kerámia lapos tűzhelyem van...Szerintetek azon is felmelegszik eléggé? Megoldható vajon?
A Rossmannban épp a napokban láttam, elektromos.
Azt a régi fajtát talán még piacokon találsz.
Megtaláltam:
151. Sajtos tallér 2009-04-28 22:30
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt,
70 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2dl tejföl,
só ízlés szerint,
2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani és kisütni.
sziasztok!
hol lehet ilyen sütőt venni, és kb mennyibe kerül?
én is imádom ezt a nasit!:)))
25 dkg trappista sajt
1 kg liszt
1 cs.Ráma
2 pohár tejföl
3 tojás
fél cs.sütőpor
1 evőkanál só
1 dkg egész kömény
Jól összegyúrjuk,kis gombócokat csinálunk és így sütjük.
Ez a nagymamám receptje.Jó kiadós és nagyon finom.
Sajtos-ropogós
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál só
1 kocka sütőmargarin belemorzsolva
15 dkg sajt belereszelve
4 tojás
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, ha lágy a tészta, lisztet, ha kemény, egy kis tejfölt adunk hozzá. Ha összeállt, kis golyókat formálunk belőle, és lap formában kisütjük.
Megjegyzés:
Szerintem nagyon finom és nem lehet elrontani. A vendégek nagyon szeretik. Aki szereti, a tésztába tehet köményt vagy egy kis borsot.
van egy,sütöm ilyen sajtos talléra.
de elhagytam a receptet.
fontos mert,fiamak farsang lesz!
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Elmondaná valaki, hogy hogyan kell finom, ropogós libatöpörtyűt sütni?
- Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?
- Sült és rántott húst milyen módszerrel melegítsem fel, hogy friss, ropogós legyen?
- Hogyan lesz ropogós a csirke?
- A sajtos ropogóst lehet villanytűzhelyen is csinálni?