Sajtos rakott karfiol recept
60 perc
A Sajtos rakott karfiol hozzávalói:
40dkg darált hús
1 karfiol
30dkg sajt
pár gerezd fokhagyma
tejszín
paradicsompüré v.sűrített paradicsom tetszés szerint(mintha bolognait csinálnánk -de nem a por!
A Sajtos rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt vegetás vízben megfőzzük (majd nem öntjük ki ezt a lét), a darált húst az apróra vágott fokhagymával megpirítjuk és hozzáadjuk a paradicsomszószt és kis vizet (nagyon picit), 20percig főzzük, ezalatt adunk hozzá vegetát,borst,kis sót. Ha letelt a 20perc, akkor egy jénaiba tesszük ezt a sűrű darálhús szószt, rá tesszük a karfiolokat a tetejére és a lereszelt sajt felét. A másik felét a tejszínnel együtt a félretett karfiol főzőlevébe főzzük össze, és a tetejére öntjük. Betesszük a sütőbe, kb.negyed óra, 20p és kész is a különleges ebéd. Jó étvágyat hozzá!
Én több sajtot szoktam használni, ki hogy szereti...és feldobható még az étel egy kis rizzsel,és brokkolival,kreatívan aki amivel szereti!!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: @IviBaba@, 2009. júl. 16. 17:04
A sajtos rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.