Sajtos pulykamellrolád recept


60 dkg pulykamell
30 dkg reszelt trappista sajt
egy csomag bacon
2 tojás
liszt
só
csirke/szárnyas fűszerkeverék
A Sajtos pulykamellrolád elkészítési módja:
A húst "pörkölt" méretű kockákra vágom, sózom és egy kanálnyi olajon megpirítom, majd hozzáadva 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket lefedve lassú tűzön majdnem puhára párolom. Időnként kevés vizet öntök rá, ha szükséges. Leveszem a tűzről és hűlni hagyom. A kockákat összekeverem liszt, felvert tojás, reszelt sajt anyagokkal. Egy őzgerincformát kibélelek szalonnaszeletekkel (átfedéssel) és beleteszem a húskocka-masszát. Tetejére teszem a maradék sajtot, majd beborítom a kilógó baconcsíkokkal. Sütőbe teszem és kb fél óráig sütöm 180 fokon. Most egy tepsire borítom és további 20 percig sütöm. Némi pihentetés után felszeletelem. Krumplipürét rendel hozzá mindig a lányom. Hidegen is nagyon finom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. dec. 5. 19:16
A sajtos pulykamellrolád elkészítési módja és hozzávalói.