Sajtos-gombás karaj recept
A Sajtos-gombás karaj hozzávalói:8 szelet karaj
2 fej hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejföl
kb. 15 dkg sajt
kevés olaj
só
bors
A Sajtos-gombás karaj elkészítési módja:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük. A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk, rátesszük a hagymás húsra.. A tejfölt rálocsoljuk a gombára. Végül rászórjuk a reszelt sajtot,előmelegített sütőben kezdjük sütni. Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük. Sütés közben a hús és a gomba levet ereszt, amelyben párolódik a hús. A végén ezt a szaftot ráöntjük az ételre. Párolt rizzsel,zöld salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jan. 23. 23:20
A sajtos-gombás karaj elkészítési módja és hozzávalói.