Sajtos csirkemell, pirított steakburgonyával recept
A Sajtos csirkemell, pirított steakburgonyával hozzávalói:4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt
só
bors
borsikafű
1/2 fej lila hagyma
1 kg újburgonya
olaj
A Sajtos csirkemell, pirított steakburgonyával elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát. Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a csirkemellekbe. Ráhajtom a másik felét, megnyomkodom, majd hűtőbe rakom fél órára fóliával letakarva. A pihent csirkemelleket kivesszem. Fél dl olajat felhevítek egy serpenyőben, és megsütöm mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre. Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. febr. 1. 22:51
A sajtos csirkemell, pirított steakburgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.