Sajnos lyukas a dobhártyám. Szerintetek így lehet minden gond nélkül utazni? (beszélgetés)
"Szakadt dobhártya - Repülés
dobhártyaszakadás, dobhártya sérülés
30 éves nő vagyok. 1 hónapja kiszakadt a dobhártyám, még 2 hónapot adtak az orvosok, hogy magától összeforrjon. Ha nem, akkor műtétre kerül sor.
Szakadt dobhártyával lehet repülőre ülni? Az én esetemben egy nagy lyuk keletkezett a dobhártyán, a hártya közepén.
Kérdését gégésznek tegye fel. Véleményem szerint, ha vattával bedugaszolja, ha feltétlenül kell, repülhet."
1 évvel ezelőtti válasz.
"dobhártya szakadása, repülőút
Pár évvel ezelőtt, egy influenza kapcsán, a fülészeten vették észre, hogy átszakadt a dobhártyám.
Párommal, repülővel szeretnénk utazni, azt az információt kaptam, hogy akinek lyukas a dobhártyája nem ajánlott a repülés. Így van?
Azt is hallottam, hogy idővel a dobhártya behegesedik, ez mennyire igaz?
Válaszát előre is köszönöm!
A dobhártya szakadása nem akadályozza a repülést, sőt, kevesebb panasz van a fel- és leszállásnál a nyomáskiegyenlítés miatt. Nyugodtan repülhetnek. Azonban jó lenne szakorvosi vizsgálattal tisztázni, hogy valóban lyukas-e a dobhártya, mert fürdésnél, zuhanyozásnál ennek van jelentősége. A lyukas dobhártyán át a dobüregbe jutó víz szédülést, fertőzést okozhat, és úszásnál, vízbe ugrásnál veszélyes. A dobhártya sérülése sokszor gyógyul, csak a vizsgálat döntheti el, hogy valóban kell-e aggódnia emiatt."
2007-es válasz egy orvoskérdezős fórumon.
Sziasztok,
Repülővel szeretnénk utazni, de nekem sajnos lyukas a dobhártyám. Szerintetek így lehet minden gond nélkül utazni??
Köszi előre is a hozzászólásokat.
További ajánlott fórumok:
- Fülműtét - lyukas dobhártya "foltozgatása". Volt-e már valakinek?
- Régi pendrivomról egy újra átmásoltam minden adatot és sajnos az új pendrive nem jelenít meg a képeket. Valakinek ötlet?
- Fülműtét után megint kiszakadhatott a dobhártyám? Mit lehet tenni?
- Csuklásnál fáj a dobhártyám. Ez mitől lehet, volt már valakinek hasonló?
- Repülés és dobhártya berepedés.
- 5 éves gyermekem dobhártyája 13szor lyukadt ki, mikor lesz ennek vége?