Rozsdamentes acél edény belseje foltos (beszélgetés)
Természetesen mindent elmosunk első használat előtt, lábosokat is.
Nem akart eltűnni sikálástól sem..
Igen, van lángelosztó, és nem pirítottam üresen sem az edényt soha :D
Ennél nem emlékszem, írták-e, de minden új edényt, egyebet meleg mosogatószeres vízzel elmosok az első használat előtt. lehet, hogy valamilyen réteg van rajta, amit el kell távolítani.
Az ecet szuper vízkőoldó, de ez a folt nem az.
A CIF-fel még a cserépkályha üvegét is régóta koromtalanítom, azt sem karcolta meg.(Nekem is úgy ajánlották, először alig mertem kipróbálni, de hittem a barátnőmnek.) Nyugodtan próbáld ki, hátha eltűnik a folt !
Teszel az edény alá lángelosztót ? Azt olvastam, 3 rétegű az alja, nem kellene ráengedni a nagy lángot hirtelen. (Persze, legyen étel,víz benne !) Ezt is próbáld ki !
Szia.
A rozsda barna lenne, ez pedig elszíneződés. Úgy hangzik, h odaégettél valamit, de néha elszineződik akkor is ha nem. Öntsél bele ecetet, hagyd egy fél órát állni, az leveszi a foltot.
Nekem is van ilyen edényem, és az első főzés után hasonló sötét fémes pöttyök lettek benne.
Tudom hogy nem az én hibámból, azt is látom hogy ezt eltávolítani nem lehet, nem rozsda. Ugyanúgy főzök benne mintha semmi nem történt volna. Blokkom nincs meg,reklamációt nem tudok tenni.
Nekem is van rozsdamentes acél edénygarnitúrám, kb.30 éve használom. Még sosem volt rajta sehol rozsda. Ha nem az, először próbáld meg CIF-fel alaposan átdörzsölni, az nem karcol.
Milyen gyártmány ?
Sziasztok,
Nemrég kaptunk egy rozsdamentes acél láboskészletet, igazaból minden rendben volna vele, de pár használat után kis fekete pöttyök, foltok jelentek meg belül, csak az alján, és nem tudjuk, mitől van. Nem égett le benne semmi, nem érdes a felülete, csak elszíneződés, de nem tudjuk miért, és, hogy hogyan lehetne tőle megszabadulni. Ötletek?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálsz, ha egy étel elszínezi a zománcos edényed belsejét?
- Fehér foltosak maradnak az edények a mosogatógépemben. Mit tegyek?
- Hogyan mossam el a jénai, illetve üveg tálakat, edényeket, hogy ne legyen foltos? Mosogatógép nincs!
- Titán, kerámia, teflon, esetleg rozsdamentes nyeles serpenyő a praktikusabb?
- A lila édesburgonya főzés során befogja az edény belsejét?
- Vásárlásnál honnan tudhatom biztosan, hogy az edény rozsdamentes, és nem bevonatos?