Ropogós hasábkrumpli (beszélgetés)
Nem szabad sózni és lefedni. Az állás sem tesz jót neki.
Bő, forró olajban kell kisütni, egyszerre csak annyit amennyitől az olaj hőmérséklete nem csökken le túlságosan. Ja és a burgonyát le kell szárítgatni előtte.
Ha ezt mind megteszed még akkor sem biztos hogy finom lesz és ropogós.
A kínai kajáldában pont ilyet lehet nálunk kapni, csak sóval van megszórva, és újhagyma van rá metélve. Isteni!
Egyébként már a mekis krumpli is egy ideje nem a régi.Imádtam én is,h ropogós volt,most meg vmi hervadt kis nem tudom mi,semmi varázslat nincs már benne.Inkább sütök otthon.
Legtöbbször szalmaburgonyát készítek (van, amikor rögtön sózom). Szalvétában szárazra törlöm és rakom bele a majdnem forró olajba, kacsazsírba. Nem sütöm fedő alatt, többször finoman megforgatom/rázom, hogy egyenletesen piruljon. Amikor kész, fedőt teszek rá, és így öntöm le kisebb edénybe a zsírt. A megsült krumplit szalvétával leterített edénybe rakom.
Köszönöm a tippeket! :D Akkor a lefedést és a sózást hanyagolom és megnézem, hogy úgy milyen lesz! :D Köszi mégegyszer!
Apukám specialitása, csak ajánlani tudom:
A krumplit kocka formájúra vágjátok, és jó sokat rakjatok belőle az olajba. Az olaj éppen hogy ellepje, és még ne legyen teljesen forró.
Így a krumpli belül puha marad, kívülről arany barna, és ropogós.
Amikor kivettétek egyből szórjátok meg fokhagyma granulátummal, még melegen... Kitesz egy főételt, olyan finom!!! :)
Én natúran mosás után konyharuhára teszem, lecsepegtetem, aztán forró olajban kisütöm. Finom. :)
Egy barátnőm , sütés előtt fél-puhára főzte és utána lecsepegtette és ropogósra sütötte , - azóta így csinálom , belül puha , kívül ropogós és csak a tányéron sózzuk :))
De ha lefeded,akkor a pára is bent marad,és lehet,hogy attól lesz puha!
De a mekis sültkrumpli amúgyis utánozhatatlan és verhetetlen!!:) IMÁDOM!!:DDD
Én mondjuk nem sózom sütés előtt, csak utána.
A sótól és a lefedéstől megpuhulhat szerintem. És soha nem fedem le, és nem sózom, csak a tányéron. Nem szokott megpuhulni.
Nem próbáltam még és nem tudom működik e, de a barátnőm anyósa mielőtt beteszi az olajba a krumplit, előtte meghempergeti lisztben, és állítólag attól jó ropogós lesz. Tapasztalatom nincs, csak hallottam :D
A mekiben pálmazsírban sütik a krumplit.
Hogy oldjam meg, hogy a hasábkrumpli olyan ropogós legyen, mint a McDonaldsba? Folyton mekis krumplit kérnek. :) Ha kiveszem az oljaból, papírra teszem, sózom és lefedem. Finom, de nem ropogós, hanem puha. Van ötlet?
További ajánlott fórumok: