Rómában mit érdemes megnézni? (tudásbázis)
Először valahol a pu. mögött voltunk.Csendes de nekünk csak alagsori szoba jutott.Vagy az utca felöl:(((,vagy az udvarra nyílóan.Ebbe mentünk,de soha többet.Lehet ha tudtok nyelvet és beszéltek velük,akkor meg tudjátok beszélni h milyen szobát kértek.
A másik a Hotel Delle Muse volt.Ez jó.Igaz pici 2személyes szobában voltunk(nagyon spórolnak a hellyel:)).A képgalériát most néztem,ilyet nem láttam.A reggeli bőséges svédasztal volt.Igaz nem olcsó a mi pénztárcánkhoz,de legalább jól éreztük magunkat.Mi kocsival voltunk,így nem volt messze a látnivalóktól.Sajnos más tapasztalatom nincs.
miért akarod bekorlátozni magad egy-egy javaslatra?
nézd meg a szálláskereső oldalakat, beírod hogy mettől meddig keresel, milyen típusú szobát, kidobja a találatokat, azt tetszőlegesen sorbarendezheted vagy ár szerint, vagy fekvés szerint, vagy kapott pontszám szerint... aztán a megfelelőknél megnézed hogy miket írnak róla más vendégek, ez alapján már foglalhatod is a legjobbat.
úgy több tízezer hely közül választasz, itt meg max 2-3 javaslatot fogsz kapni, ami egyrészt nem is biztos hogy szabad az adott időszakban, másrészt nem is biztos hogy a te igényeidnek megfelel.
ezért jó a booking.com, vagy a tripadvisor, mert itt a többi vendég véleménye alapján rangsorolnak, illetve el tudod olvasni, hogy kinek mi tetszett, mi nem tetszett az adott szállással kapcsolatban.
én még mindig azt mondom, hogy a belvárosban jó lakni turistaként (bármelyik nagyvárosban, itt is).
Igazad van! Jó ötlet ez a múzeumok hete. Nem is tudtam róla.
Esetleg ismersz valmi jó szállodát?
én a helyedben belvárosi szállást bérelnék. lehet, hogy azok valamivel drágábbak, de nem megy el sem az időd, sem a pénzed az utazgatással ("BKV" bérlet nem kell ha bent laksz a központban, a látnivalókat egy-egy gyalogsétára felfűzve meg lehet nézni).
lehet, hogy ez már a mostani utazásotokhoz nem aktuális, de minden évben megrendezik a múzeumok hetét, ami alatt az összes állami múzeum (!!) ingyenesen látogatható. ezzel rengeteg pénzt lehet spórolni. (kb csak a vatikánba kell megvenni a belépőt, minden más látványosság ingyen van)
Szia!
A Szent István Házat próbáltad már? Még nem jártam Rómában, de az egyetemi éveink alatt a tanszék több alkalommal szervezett tanulmányi utat nekünk művtöriseknek , és úgy rémlik, hogy ez volt a legkedvezőbb opció.
A Sixtus kápolnát mi sem néztük meg.
Nagyon nehéz ám abba a pár napba mindent besűríteni. Ennek ellenére nekünk tervben volt, de mégsem láttuk.
Mi mondjuk úgy mentünk el, hogy megfogadtuk magunknak, hogy nekünk nem arról fog szólni Róma, hogy minden kötelezendően megnézendőt megnézünk, hanem arról, hogy kettesben lehetünk a világ egyik legromantikusabb városában. :-)
Továbbra is a Colosseum mellett van a Forum Romanum. :-)
Mi is voltunk az Angyalvárban, nekem az is egy maradandó élmény lett. :-)
A Colosseum kieső helyen van???????? Tavaly még a Forum Romanum, a Fori Imperiali és a Capitolium közelében volt. Ettől függetlenül, a Colosseum, bár érdekes, a Forum Romanum sokkal nagyobb élmény. Legalábbis nekem. Ha rendesen körbe akarod nézni, akkor az legalább egy fél nap és nagyon megéri, ha érdekel a történelem. Az út másik oldalán ott van Trajanus piaca a hozzátartozó múzeummal, ami nem annyira kiállítás, hanem tele van animációval és ezáltal nekem pld. sokkal egyszerűbb volt elképzelni/megérteni, hogy hogy festett az ókori Róma.
Szerintem nem kell vallásosnak vagy templom rajongónak lenni, hogy valaki élvezze Rómát. Mi sem rohangáltunk egyik templomból a másikba, de azért, ha valami miatt érdekesnek tűnt bedugtuk a fejünket. Nekem a Szt. Péter bazilika nem volt olyan nagy élmény, a múzeumba nem is mentünk be. Inkább mászkáltunk a városban helyette.
Amit viszont nem hagynék ki az a Pantheon, a Trevi kút és ha úgy lenne időm, ahogy nem volt, akkor megnézném a Borghese kerteket is. Nekünk még tetszett az Angyalvár és a tejéről a panoráma sem mindennapi.
Ha olvasod a másik fórumot, akkor már tudsz a Roma Pass-ról. Ha érdekelnek a műemlékek, akkor mindenképpen érdemes beszerezni egy ilyen 3 napos jegyet és persze az ingyen bérlet és a térkép is hasznos lehet.
nm.
Köszi, bár kissé irigykedem :)
Sok jó fagyizó és sütiző hely van, de kiemelném az "OldBridge"-t / Michelangelo 5, San Pietro/a Vatikán mellett van,nagy adagok és szvsz olcsóbb a többekhez mérten.
Ha mentek a Fontana di Trevihez akkor ("A" metro, Spagna megálló) szóval ha kiérttek jobbra lesz egy fagyizó, kicsi hely, de mennyei nyalánksággal teli, ezt is érdemes kipróbálni és még sok sok egyebet... ha már fagyi :)
Köszi szépen, ez hasznos volt. :)
Lesz fagyizás is biztos, eszem helyetted is.