Rokon dohányzik a gyerekem mellett, pedig kértem, hogy ne csinálja. Mi a megoldás? (beszélgetés)
Pofán verni.
Kiveszed a cigit a kezéből, eldobod. Ilyen megtörtént már mellettem. Jó megoldás.
Jo de amugy meg miert annak all feljebb es bosszankodik aki lepasszolja a gyereket?:D
Nem kell lesozni masra es problem solved.
Én régóta dohányos vagyok, de órákig is kibírom, ha kell.
Lakásban sosem cigizek, amíg kellett, erkélyre mentem, most udvarra, de annyira komolyan, hogy mikor első lakásunk lett, feltétel volt erkély, vagy loggia.
Ha nálam van a gyerek több órát, akkor ő bent marad, míg kimegyek, nyáron én előre megyek, ha ő hátul rajzol, és ott a nagyapja, vagy fordítva.
Nagyon igénytelen, ha a saját lakásást telefüstöli.
Igaza van.
Az ő házában és kocsijában azt csinál, amit akar. Ha ez neked nem tetszik, ne bízd rá a gyereket.
Én szó szerint rosszul vagyok a dohányfüsttől; van, aki jobban bírja, de én már volt, hogy majdnem hánytam tőle. Ha a gyerek is mondja, hogy zavarja, akkor biztosan nem érzi jól magát a rokonnál, mert érzi a kiszolgáltatottságot és azt, hogy ő nem igazán fontos, plusz még rosszul lehet a füsttől is. Annyit a mai időkben mindenkinek tudnia kell, mennyire káros a dohányzás, és ne tegyen ki ennek mást, legalább egy gyereket ne. Ha amúgy jóban vannak, akkor a gyereknek is jobb érzés lesz, ha csak látogatóba mentek hozzá, és akkor nem érzi ezt a kiszolgáltatottságot, hiszen látogatás után hazamegy.
A gyerek is mondta már neki, hogy zavarja a füst?
Vedd komolyan! Egy gyereknek kevés füst is "elég", ami már zavarja az meg nem kevés.
Én kisgyerekként, egy apás hétvége után füstmérgezéssel kerültem kórházba (köhögés, láz, fejfájás, szédülés, hányás) 😕 Apám alkesz és láncdohányos volt és nem értette hogy nekem miért árt meg az, ami neki meg sem kottyan... vagyis ezt hitte meg sem kottyan neki, 57 évesen leadta a szerelést.
Nyilván nem lesz semmi baja egy csomó mindentől a gyereknek.
Én ennek ellenére, ha valakit megkérek, hogy a gyerekem mellett ezt vagy azt ne tegye, és ő erre sza.ik, akkor nem bízom rá a gyereket.
Gondolom ennek a "rokonnak" nem fontos annyira a gyereked, ha erre nem képes. Persze gondolom neked azért kényelmes, hogy néha nála lehet, ezért ez leginkább a te döntésed, hogy az elveid, vagy a kényelmed a fontosabb...
Pár évvel ezelőtt megjelent egy hirdetés: pótnagyit keresünk alsós és óvodás gyerekeink mellé.
Házbeli hölgy felhívta a számot: délután el kell menni a két gyerekért az oviba, suliba, és hazavinni őket a gyerekek saját lakásába, uzsonnát adni nekik, a nagyobb üljön le leckét írni, addig a kicsivel eljátszani. Míg esti vacsorára valamelyik szülő hazaér.
Fizetség némi készpénz, és minden (sulis napon) ott vacsorázik meleg ételt velük együtt.
Elfogadta: nincs egész nap egyedül, egy kis nyugdíj kiegészítést is kap kp-ban, és a hét 5 napján meleg vacsora. Valami hasonlót esetleg?
További ajánlott fórumok:
- Mennyire mérgező a gyufa feje? Mérgező egyáltalán? 1 éves gyerekem lerágott egyet ma. Mit csináljak?
- Mi lenne a legjobb megoldás nekem és a gyerekemnek?
- Számítógépfüggő a 12 éves gyerekem, mit csináljak, segítsetek!!!
- Ki közösitik a gyerekemet az osztálytársai mit csináljak szoljak nekik, hogy miért?
- Mit csináljak, hogy a gyerekem ne utálja a fürdést?
- Mit csináljak, hogy ne olvadjon a sólámpa? Van erre megoldás?