Mit csináljak, hogy a gyerekem ne utálja a fürdést? (beszélgetős fórum)
Halitok! Az én lányom most három éves. Fürdeni mindig is imádott, csak a hajmosást utálja.
Kb. félig engedjük a kádat neki, s olyan jó fél órát hagyjuk pancsolni a játékaival: vízimalom, vödör, üres samponos flakon, kis delfin, locsoló. Ezek a kedvencei. Jól elvan velük.
Persze azért sosem hagyjuk magára, max. annyi ideig, míg felveszem a telefont, ha csörög. Olyankor a fürdőben teszek-veszek. Vagy éppen versikéket tanítok neki. Ha rajta múlna, egész este a kádban ülne! :)
Probálj meg velle együt fürdeni!!
De meg orobálhatod hogy elöte fürdesz!
Hátha ö is kedvet kap!!!!!!!!!!!!
Hajrá
Sziasztok!
Hát az utóbbi napokban kicsit változott a helyzet. Kb. ezer fokos szobahőmérséklet mellett, normál vízhőmérséklettel, hason fektetve, és lassított felvételben fürdetve, már csak a végén kezd el sírni. Csak az a baj, hogy vannak olyan napok, amikor egyik sem használ. Lehet, hogy beruházunk egy ilyen dézsára, én ezt már korábban kinéztem (még a terhesség alatt, csak drágának találtam)
Ismerős, nekem az első fiam utálta a kiskádban fürdést. Végigbőgte, akkor nyugodott csak meg mikor kivettük a kádból. Mi beszereztünk egy TummyTubot. Ez amolyan fürdetődézsa. Néhány alkalom után változott a menetrend, nem akkor fakadt sírva mikor beletettük a vízbe, hanem amikor kivettük.
Ha nem akarsz egy TummyTubba beruházni, próbáld meg a kiskádban hason fürdetni, vagy egy tiszta vödörben függőleges helyzetben.
Nekünk a második baba az elejétől a TummyTubban fürdi, imádja! Mar elore kacag mikor kezdem vetkoztetni. Most 5 honapos. Ime egy rovid video rola, nem tul regrol:
Nekem valaki azt mesélte, hogy a fia utált fürdeni, mert félt a kiskádban. Aztán vettek egy olyan kádat, amiben biztonságban érezte magát, attól kezdve szeretett fürdeni. Ez egy olasz kád, amiben középen van egy kiemelkedő rész, ami megtartja a babát. A kád egyik felébe féléves koráig fektetni lehet a babát, a másik felébe utána ültetni. A kiemelkedő rész miatt pedig nem tud belecsúszni a vízbe. Mi ennek a történetnek a hatására vettünk ilyen kádat, és nem bántuk meg.
Persze lehet, hogy a Te babád nem emiatt utálja a fürdést.
Szerintem akkor ne tedd a vízbe,hanem türülközőn vizes szivaccsal mosdasd át,finoman símogatva.Ha annyira fél a fürdéstől,akkor ezt látom egyedüli megoldásnak.
Esetleg még azt lehetne kipróbálni,hogy a kiskádat a szobába állítod ahol lenni szokott és a megszokott környezetbe fürdeted ,nem a fürdőbe.
Ha a szobába fürdeted ,akkor meg fordítva,változtass helyet.Hátha más helyiségbe jobban elviseli.
Sziasztok!
A fürdővíz hőmérsékletének változtatását már kipróbáltuk, de nem jött be Nem tudok a szemébe nézve beszélni hozzá, mert már a betevés pillanatában becsukott szemmel ordít De majd megpróbálom ezt a lassított felvétel módszert
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mennyire mérgező a gyufa feje? Mérgező egyáltalán? 1 éves gyerekem lerágott egyet ma. Mit csináljak?
- A kisfiam 16 hónapos és fél a fürdéstől, mit csináljak hogy ne üvöltse végig a fürdést szegénykém?
- Számítógépfüggő a 12 éves gyerekem, mit csináljak, segítsetek!!!
- Ki közösitik a gyerekemet az osztálytársai mit csináljak szoljak nekik, hogy miért?