Ki közösitik a gyerekemet az osztálytársai mit csináljak szoljak nekik, hogy miért? (beszélgetős fórum)
Ha van lehetőség másik iskolába átíratni, de lehet, hogy nincs más választás kénytelen vagy odajáratni.
Én sajnállak, mert ez bármelyik diákkal megtörténik.
Üdv.ÁGNES
Igen a véleményekből kitűnik nem tanítja meg a szülő, sem a tanár arra, mindenkit egyenrangú félnek kell kezelni. Az osztálytársaknak az nem derogál, ha valaki kilóg közülük a sorból és a helytelen cselekedeteket nem követi a többiekkel egyetemben. Ahogy említettem a félénkség néha jogos, mert akit kiközösítenek valami rosszban törik a fejüket. Nem az összetartásra nevelik, hanem a széthúzásra. Ezekre sajnos nem hívják fel a figyelmet, mert süket fülekre talál. Kérdem én hogyan lehet megengedni azt, hogy cigaretázzanak, kábítószereket fogyasszanak stb. Próbáld felvetni a fogadóórán a tanárnak, de a mai világban semmire sincs idő, hogy ezt a problémát megoldják.
A diákok és tanárok között háború dúl. Ennek a hívatásnak semmiféle tekintélye nincs, ami eléggé elszomorító egyáltalán megkérdezem érdemes még ezután is ezt a nehéz pályát választani? Üdv.Ágnes
Ismered? Használod?
Jól lehet vele üzenni a gyereknek.
Nálam is volt egy tanuló, akit kiközösítettek, mert korához képest félénk volt(17évesen).Csak akkor beszélt, ha kérdezték, magától ritkán.
Mi a gyerekekkel megbeszéltük ezt, valamint rengeteget játszottunk/játszunk ma is közösen. Azóta nem piszkálják.
Lehet pont a tanulás miatt
lehet a tanárnéni a többiek előtt mindig őt hozza fel példának...
egy idő után a gyerekek rá fognak haragudni, nem a tanárra...
Ez saját tapasztalat...
A kislányom 3. osztályols. Ő is panaszkodik, nem játszanak vele. Tudom, hogy Ő komolyabb a többinél.
Igazából csak az a baja, hogy amikor olyat játszanak ami nem az Ő világa, akkor nem hivják. De igazából szeretik a gyerekek, mert ha pl. beteg volt, akkor mindegyik hiányolta, érdeklődtek utána. És tudom, hogy szeretik, mert hivják buliba, délutáni (pénteki) barátnőzésekre.
arra akartam csak rámutatni: a gyereknek el kell magyarázni, ha a csapatba akar tartozni, akkor valamilyen szinten kompromisszumot kell kötnie. Meg kell tanulnia alkalmazkodni ugy, hogy közben Önmaga maradhasson.
A fiamat pl. kiközösitették egy ideig.De ő "más" SNI. Bementem az osztályba, kértem a gyerekeket ne bántsák, nem kell szeretni, nem kell vele játszani, csak fogadják el olyannak amilyen. Ez volt másodikos korában. És lássatok csodát, elfogadták, a továbbiakban csak a szokásos gyerekek közötti kis zürök voltak.
Már most nagy, már neki kell kiharcolnia az elfogadást.
Nem írod,hogy végül is mi a baj!
Beszélj vele és ha úgy érzed komoly a baj igen is menj be és beszélj az osztály főnökkel és a gyerekekkel is.
persze, hogy vannak, de nem az az általános.
nekem 47 éve ugyanaz a barátom
..és őt ez zavarja? mert, ha nem, akkor semmi tenni való, de ha zavarja, akkor viszont neki kell idomulnia
...de itt azért nem kiközösítésről lehet szó, csak visszahúzódó, magának való a gyerek. nem?
egyébként ennyi idős korban még nincsenek igazi barátságok. egyik nap a barátja, másik nap meg nem.
ha a gyereked még kicsi, azaz 1-2.osztályos, akkor küldj be vele csokit, és akivel barátkozni akar annak adjon...kicsiknél bevállik, ők még lekenyerezhetők. Ha nem válik be akkor... nem tudom :S
azért sok sikert hozzá, szurkolok, hogy meg tudd oldani
Engem csúfoltak minden ált. osztályban a külsőm miatt. Azért lettem most ilyen, amilyen. :(
A gyerekednél, ha leht változtatni dolgokon, oldjátok meg mihamarabb, mert sok rossz maradandó hatása lesz a dolognak! Tapasztalat!
További ajánlott fórumok:
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Az óvónő megütötte a gyerekemet!
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?