Rokkantnyugdijasok, akik nemrég voltak ORSZI-nál és megosztják tapasztalataikat. (beszélgetés)
Azt nem tudom mire mennyi pontot adbak.
Kérelmet a felülvizsgálatra a nyufihoz kell eljuttatni?
Miket kell elküldeni, azt tudom. csak hova?
Sziasztok!
Az anyósom mostanában volt rokkant felülvizsgálaton, az orvos megsúgta neki, hogy 50 pont lett az eredménye. Tudja valaki hogy megy a pontozás, mit jelenthet ez?
Köszönöm!
Szia mandarinkaa!
Én 2012 Március 1-én voltam felülvizsgálaton,azóta nem kaptam határozatot!Hogy most valójában mire is számíthatok?-Nem tudom.2011 augusztus 1 óta megy az ügyem azóta nincs ellátásom!
Engem rosszindulatú nyírok rák daganattal kezeltek 2006-ban,kaptam kezelést is,az állapotom jelenleg jó-GYÓGYULTTÁ SOHA NEM FOGNAK NYÍLVÁNÍTANI-EZZEL KELL ÉLNEM-viszont ebből kifolyólag sok betegséget "szedtem össze"
Április 4-én megállapították nálam a Raynaud syndróma betegséget,emiatt most kezelést kell fölvennem,4 ciklusban,viszont erről még akkor nem volt semmi a kezemben.A felülvizsgálatot végző orvos hívta föl a figyelmemmet,hogy a kezelő orvosaim miért nem küldtek még ilyen vizsgálatra.Nos ez megtörtént.Ez volt az ötödik felülvizsgálatom csak 2009.óta.Gondolhatod akkor,hogy senki sem ussza meg aki a III. kategóriába tartozik.Nagyon sok sorstársamtól már elvették az ellátást,teljesen törölték a rendszerből,és ez sajnos egyre rosszabb lesz,mert aki valójában beteg,arra mondják,hogy egészséges,és bír dolgozni!
Üdv:Ildikó
Szissztok!
2010. nyarán műtöttek nem korai stádiumú bőrdaganattal. 1 év táppénz, najd rokkantnyugdíj 2011 februárjától. A felülvizsgálat most februárban lenne esedékes. A kapott papírt visszaküldtem, kérve a felülvizsgálatot és a rehab kártyát is, hátha jó lesz valamikor valamire. Felhívtam az egykori nyugdíjfolyósítós ügyintézőmet, és kérdeztem, mi van, ha nem hívnak be pl. az átállás miatt időben. Azt mondta, ha az ő hibájukból csúszik a vizsgálat, akkor addig biztosan folyósítanak. A másik: szerintetek a daganatosokat mennyire piszkálják (mert jelenleg se kezelésre nem járok, se gyógyszert nem szedek, erre legalábbis) ?
inez54 :)
Akkor most már nem tudom mi a helyzet,vagy majd jövőre ismét hívogatás lesz,lehet még ők sem tudják hogyan képzelik az egészet.
Biztosan addigra elárasztanak bennünket munkahelyekkel,válogathatunk kedvünkre.
Szia! Akkor Téged még nem az szimulátorral vizsgáltak ? mert az este volt a híradóban,hogy második félévtől elkezdik a vizsgálatokat,de a szimulátor még nem üzemképes.
Össze-vissza beszélnek,riogatják itt az embereket,akinek igazán problémája van,annak a szimulátor sem fogja megkönnyíteni az életét.
Eddig sem voltak grál-lovagok...
Álltam én már december elején közel fél órát mezítelenül az íróasztal sarkánál...
Macerásabbak voltak, mint előzőleg?
Ahová tartozom, hírhedten hírhedt orvosnál voltam többször. Minden papírt kell vinni, vagy csak az utolsó aktuális időszakét, mint máskor?
További ajánlott fórumok:
- Felvilágosítást szeretnék rokkantnyugdíj ügyben. Mire számíthatok, ha nem következik be állapotromlás fél év múlva?
- Tud valaki olyan otthont, ahova egy 57 éves, rokkantnyugdíjas nőt felvesznek?
- Közgyógyom 6000 Ft havonta, a gyógyszereim 21600 Ft, ki tud segíteni, hova forduljak? Rokkantnyugdíjam 56000, özvegyivel együtt.
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Ki lehet rokkantnyugdíjas?
- Igaz az, hogy jövőre a rokkantnyugdíjasok nem vállalhatnak munkát?